expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 May 2011

Balekkk Kampung !!

yeahhh !! tajuk pon dah tau.. mesti mood happy lahh !! haha !! ho ! ho ! balekkkk kampunggg !! (nada lagu balek kampung by sudirman ) ekceli aku balek ari tu pon tanpa diduga.. tak plan awal pon sebenar nya.. hihi !! tapi 'terrr'sampai gak.. hahah !! aku ni tersangatlah penat dengan aktiviti sepanjang 2 hari di kampung terchenta..haishh !! sakit badan wo0 !! al maklum lah.. hari bahagia/ cemerlang , gemilang , terbilang akan tiba.. kehkeh !! tettt !! aku nebes kot !! aku dah nak kawen !!! wahhhhhhhh !!! aku ke?? gulp ! aku rasa macam aku kanak² rebina lagikkk !! ( versi obesiti) hahah !! sebetoinya.. aku beli tiket last minit.. hihi !! jumaat malam tu aku nak balik.. tengah hari, time lunch tu la aku mintak tolong dengan 2 orang BFF aku ni bawakkan / temankan g beli tiket.. heeheh ! thanks beb !! hihi !! antara pose gedik /pegrak (sebab nek honda civic ) aku dengan mereka.. haha !!

ok.. yg kai spek tu single.. hihi !

antara aksi peghak aku

dak dudud @ hawa.. okk yg ni dah kawen.. ngah peknen tu.. :P
ok.. aku dapat tiket kul 8 malam.. aku naik bas Sri Maju.. kenapa pilih Sri Maju?? hehe !! jawapannya.. ia bukanlah bas double daker dan.. ruangnya  luasssssss.. aku kan gemokkk.. sempit² ni tak best.. hohoh !! yang buat aku bengang hari tu.. aku dengan Dak Leya punya la kelam kabut takot lambat.. sampai kan aku tak sempat mandi ( opsss !! tapi i wangi okk ?? :P ) sampai je kat sana.. perghhhhh !! bas sampai 8.30.. (naseb bek 30 minit je lmabat ) hampeh betoi.. tapi naseb bek Dak Leya temankan aku sampai kul 8.15 macam tu.. waktu selebih tu aku g jejalan la kat Pasar Malam.. hahah !! sempat lak beli shawl selai.. haha !! ( aku pakai barang murah² jekkk ) aku sampai Kangar kul 5 pagi.. erm.. awal setengah jam dari biasa.. heheh !! eh ! lupe.. rege tiket dari Hentian Kajang ke Kangar , Kangar ke Hentian Kajang.. RM47 yaa !!

penat nek bas tak habiss.. terus pepagi aku dah start aktiviti aku.. huhuh !!


taraaaaaaa !! 

keadaan 'bakal bilik pengantin '
udah ghupeee tongkang pecahhh

apa lagi.. kemas rumah la.. dah kenduri.. huahuahua !! mak aku memang senyum sampai telinga la.. haha !! aku ni? haishh !! penat 1 badannn wo0o0 !! tahnks my BFF - Dina.. sebab mai tolong.. hihi !! jelesss ar dengan dia.. dia dah turun 5kg woo0o0 !! aku nak turun 5 kg .. tak terturun pon.. T_T

seharian kemas mengemas.. waktu malam.. aku dengan adek aku p merempit kat Kangaq.. hihi !! 


WAJIBB pakai helmet okk ??

I-City.. bukan Shah Alam.. tapi Kangaq pon adoo haha !!

ntah.. apa motip aku.. hahah
 agak dah puas merempit.. apa lagik.. melantak la.. hohoho !! aku 1st time g kedai ni.. ececece.. dengan memalu kucennya aku meng order roti bakaq.. (kunun diet laa.. ) sekali tengok adeq aku makan dengan lahap & sedappp nya.. aku tak tahan dugaan .. haishh !! aku pon order gakk !! nasi lemak tuuuuu !! malam lak tuuuuuu !!! (-_-") ( sebab tu aku tak jadi model.. aku ni tak tahan dugaan bab makanan nihh )

ni kedai tu.. kedai ni bukak petang sampai malam jek..  jek.. kedai ni atas sungai taw.. special..


kekunun 'no camera' nyampahhh
pastu aku balek ke Kajang ari Ahad.. aku balek nek ketapi.. huhu !! nyesall !! hahah ! ni BFF-Aji aku la punya pasal.. kunun nak berjimat.. padahal rege lebey kurang sama jekk nek bas.. dah la nek ketapi amek yang duduk punya !! wo0o0 !! T_T 11 jam woo0o ! tak bley tido aku.. sakit badan yang kemas rumah tak habeh lagik.. ni plak datang sakit badan travel lak.. selalunya kalau aku balek nek ketapi, aku pilih koc yang tidoq.. yang tu sure tak rasa penat langsung ! umpama kita tido atas katil kat rumah tu.. tapi katil kita bergerak menjelajah beberapa negeri.. ahaaaaa !! macam tu la.. lau koc tu.. memang terbaekkkk la.. so,bagi sesapa yang merancang nak merasa naek keretapi, pilih la koc tido.. ala.. mahal sikit je.. lau nak murah.pilih katil atas.. katil atas rege dia dalam RM48 lau yang bawah dalam RM55 (kalau tak salah aku lah.. lingkungan tu la.. tapi tak cecah la RM60 rege dia untuk ke Arau , Perlis.. / KL -Arau) 5.30am aku sampai kat KL Sentral.. sekarang ketapi dah tak lalu kat KTM Komuter Kajang.. so, benti kat KL Sentral.. agak susah malas la bagi orang macam aku.. huahuahua ! tapi demi memikirkan keselesaan yang aku dapat masa OTW.. aku gagah kan jua...... huhuhu !!

ni la kusi dia. hoishh !! 11jam tuuuu !!

jejak ja kaki kat KTM Komuter Kajang,terus amek teksi ke opis.. opis aku dekat jek dengan KTM Kajang.. naek keta dalam 5 minit kot.. 5 mnit pon terbang RM5.. uhuk..uhuk.. aku masuk opis terus g surau.. tido kejap,bersihkan diri,solat & buat apa yag patot..

taraaaaa !! aku dah start keja macam besa !! kuatkan aku?? wakakakak !! Allah je yang taw macam mana aku rasa letih.. huhu !! nak amek cuti,tak boleh sebab cuti aku sikit dan aku simpan cuti untuk majlis aku nant.. so, terpaksa lah.. huhu !!

okk ! men'peace'kan diri dalam keadaan letih amat :((


sekian..

tatatititutu~~ 


(^_^)v

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...