expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 July 2011

Ramadhan bakal tiba !!

Sedaq tak sedaq.. dah nak Ramdhan dah pon.. bermakna yang beragama Islam akan menjalani ibadah berpuasa.. Ramadhan kali ni sangat bermakna bagi aku sebabb ?? hehe ! kali ni aku dapat title baghu.. sebagai seorang isteri.. :) memandangkan kami ni pasangan PJJ (perkahwinan jarak jauh :P ) waktu sahur aku dan berbuka still sama macam zaman single mingle dulu.. hihi ! sahur dengan air kosong then sambung tido.. eheheh ! aku bukan jenis yang bersahur dengan lauk pauk bagai.. tengok ja gemok.. tapi waktu cenggitu aku memang tak selera nak makan.. waktu berbuka mesti beli lauk ala kadar jek.. cuma sian la kat Incit Somi taun ni.. nampak gaya dia memang keseorangan taun ni sambut Ramadhan sebab taun ni dia dok bujang.. taun lepaih ok lagikk.. dok dengan family.. taun ni.. tak daq la.. hihi ! nampak sangat macam aku lagi power dari dia kan ? heheh ! relex ja puasa single mingle.. haha !  tahun ni aku beraya kat Kelantan.. woww ! mesti ada yang tanya.. amacam perasaan ? huahuahua !!  buat pertama kalinya aku beraya tanpa family aku kat Pegheleh tuhh.. T_T haruslahh sedih weyy ! tapi.. nama pon dah kawen kan ? memang kena la ikot giliran.. tetiba terdetik awat la kampung kami tak dekat nih?? lau dekat kan senang.. tak yah amek² giliran huhuhuuuuuu !! aku tak tau macam na perasaan aku di pagi raya tu.. hihi ! mesti tepon mak.. beraya.. mesti control suara tak bagi dengaq suara aku yang tahan teriak nih.. huahua ! tahun ni :
  • tiada lagi acara main bunga api dengan cousin² aku di malam raya .. 
  • tiada lagi acara bergilir-gilir ke rumah kengkawan Shidiziwa aku..
  • tiada lagi laksa mak aku / laksa kecik mak Dina / mee jawa mak Aji
  • tiada lagi bersempit-sempit dalam keta abah nak p beraya
  • tiada lagi potogedik dengan family aku ! 
 uwwaaaaaa !! tapi kena terima suma nih.. mana tau raya kat Kelantan best jugak kann ?? :) hehehe ! dapat rasa macam mana suasana raya di Kelantan.. lagi pon masa kenduri ari tuh.. tak sempat nak jejalan g rumah sedara mara Incit Somi.. so ni la masa nye.. yeah ! jejalannn !! I loikeee ! (^_^)  tahun ni ngat nak pakai sedondon lah.. eheheh ! tetibaa aku terberangan... pepagi raya bersalaman memohon maaf dengan Incit Somi , mertua , ipar duai.. wahhh ! idop aku dah berubahh ! ihikss ! macam na la waktu tu kan ? ehehehe !



*Doa aku : Semoga murahlah rezeki kami & dipercepatkan urusan perpindahan Incit Somi.. (^_^)





tatatititutu~~



(^_^)v

2 comments:

Anonymous said...

beb! this entry make me cry inside! part tak gilir umah shidiziwa sgt sadis! so this ry for me sgt sedeh sb sume tade! hmm.. moga ramadhan ni beri lg tenang utk hidup aku n fmly aku!

shela abd rohman said...

tak mampu nak buat apa² beb .. memang dah kena macam tu... hidup ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...