expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

09 August 2011

Pestime Posa Bersama

Pada suatu petang yang indah.. ecewahh ! aku & Incit Somi pergi melawat Pak Lang aku yang baru lepas operate kat Hospital Sultanah Nur Zahirah , Kuala Terengganu.. Pak Lang aku operate mata.. buang darah beku yang ada dalam mata.. ishkk ! tengok mata dia ada kesan jahit.. terus lembik tangan aku .. seriauuuu !! huhu !!

Lepas selesai ziarah Pak Lang aku yang sakit tuh.. macam besa la.. aku kan excited lebih nak p Bazar Ramadhan.. lagi excited ni pestime aku p Bazar Ramadhan kat Terengganu.. kekunun nak tengok la keadaan tempat baru kan.. urm.. besa jek.. aku kan orang utara.. semestinya aku nak carik laksa !! tambah plak memang aku hantu laksa.. haa.. naseb bek ada.. yang len makanan dia besa ja .. macam kita dok jumpa kat bazar² len la.. agak² tawaf 2 3 kali.. kami pon dapat la apa yang dikehendaki.. dah dapat apa yang dikehendaki baru la Incit Somi ni reti tengok jam..

"alamak ! 15 minit lagi nak bukak la B..." kata Incit Somi.

"haa..taw pon.. tu pon ada hati nak tawaf lagik.. nak kata beli banyak, tak jugak.. jom la..apa tunggu lagikk "

setiba didalam kereta dengan penuh rasa tidak berhemahnya Incit Somi memecut laju untuk pulang...


"B carik radio Terengganu.. nak dengar azan.. macam dah tak lama nak buka nihh "

tanpa banyak soal.. aku pon carik la.. walaupon sebenarnya aku pon tak taw frekuensi radio tuh.. jumpe ade iklan cakap Terengganu je.. Incit Somi dengan konfidennya mengatakan betoi.. aku pon iya kan aja la.. haha ! mana aku nak taw.. lau dia tanya aku frekuensi Radio Malaysia Perlis aku taw la.. 102.9 .. hihi ! Lepas je iklan tu azan pon berkumandang.. cett ! dah la 1st time bebuka sesama.. hambik hang.. buka dengan ayaq minirel dan didalam kereta.. ouhh ! sungguh tak romantika di amor .. (-_-")  aku dah buat muka.. Incit Somi buat muka tak bersalah la.. apa lagikk ! huhu !

"B.. bersyukur kita dapat bebuka dengan air miniral ni sekejap je... jap lagi kan dah boleh makan apa yang kita beli tu.."

"yea la ,Sayang oi.... " terus buat² redha..

sampai depan gate umah..

"Hari ni B pakai tudung macam ni.. macam orang Arab laa... tolong bukak gate... hehehehe ! " sambil senyum kambing..

"Elleh.. lau takde gate ni tak pasan la ek B pakai tudung camni?? " balas aku sambil gelak² terus p bukak gate..

"Betoi la.. B macam Arab la.. heheheeh ! dah jom , lapar.. "


*cett !! aku baru nak perasan muka mix Arab.. haish !!










Selamat Menjalani Ibadah Puasa 
bersama insan tersayang ! 



tatatititutu~~


(^_^)v

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...