expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

02 December 2011

Kenduri dan jalan-jalan Melaka !

MELAKA.. sapa tak penah dengaq nama tempat ni bek hang p jadi warganegara lain a weyy ! dari sekolah lagi kita memang di'sogok'kan dengan sejarah Melaka, Parameswara,... tapi.. trip ni bukan aku nak kaji sejarah la.. ni kenduri opismate aku.. teruja betoi nak p majlis dia ! sebab aku tengok persiapan kawen dia KAT SINI.. sapa² yang nak kawen.. boley la jugak buat blog dia sebagai rujukan.. aku memang excited nak p Melaka untuk meraikan hari bersejarah mereka berdua..(al-maklum la.. aku ni jakun.. jarang p kenduri kawen orang.. hukhuk ! )

mak oii !  payahnyaa carikk umah perantinn ! al maklum la suma memang 'selalu' turun Melaka.. ( mata ke atas,tangan ke bahu) asek jumpek signboard perantin len jek.. memasing henpon canggih xdaq GPS.. teror blaka.. hahahah ! terjah jekkk ! sesampai jek kami.. kami tengok perantin ngah makan.. alaaa... tak amek gambaq meja makan depa.. tapi bagi aku.. simple & sweet.. so, kami pon p la menkedarah.. hahaha !! lapau bebenau la.. pagi tadi tak breakfast... huhu !! selesai ja kami makan.. tengok perantin pon berposing lagi di atas pelamin nan indah.. chopp ! sebelom masuk rumah nak merasa pelamin depa.. dekat depan pintu tu ada guest book lahh ! woww ! aku perak/jakun sekali lagik.. maklum la. tak pernah jumpak kat majlis² yang aku p.. heheh ! olololo.. nyomei² buku tu.. hiasan kat meja tu pon.. meletopsss ! dengan gambaq² pre wed depa yang dijadikan black & white dan frame yang smart.. curlass gituu ... :)

aku perak/jakun seketika...

ni pon buat aku jakun.. kreatif²..

ni bukan tulisan aku.. tulisan aku lagi bughukk dari nih.. ni Rara punya tulisan :)



Balik ja dari majlis depa.. kami p la jenjalan kat Melaka.. haha ! seyes aku peghak/jakun lagikk.. hahah ! tak penah sampai Melaka jenjalan macam ni kottt.. hahah ! rupanya.. Bestt jugakkk Melaka ni yeaaa.. hahaha ! (^_^)


 

gambaq tukang tangkap gambaq kena la masukk... sat g majuk tak mau tangkap gambaq kami dahhh :P

antara barang yang dijuai...

Selamat Perantin Baru kepada kedua mempelai.. Terima Kasih kerana sudi menjemput.. hikhik ! InsyaALLAh aku nak p lagi melaka nihhh.. kan Rara? kan Tini ??? hahaha ! kita kan nak buat trip lagi... tapi masa tu Tini tak berapa bujang macam ni laa.. kena bawak Adib ! hehehe !!



*i treat my blog as my diary, if looks like i'm annoying, just click 'x' button. TQ (^_^) 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...