expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 February 2012

Jalan-jalan IKEA Damansara

Cuti Chinese New Year ari tu.. Incit Somi 'bercuti' kat sini.. erti kata lain.. Incit somi baru la reti balik rumah.. hahah ! (kami PJJ = Perkahwinan Jarak Jauh) cuti seminggu.. baru la Incit Somi dapat 'balik' sini.. tu semua sebab komitmen kerja.. yea la.. Incit Somi hanya cuti 1 hari sahaja semiggu.. sedih kan :( hari Jumaat sahaja.. tak bestnyaa ! :( kuli ja pon.. tapi kerja mengalahkan menteri.. haish !! tak baek kan aku? sepatotnya bersyukur.. Incit Somi masih ada kerja.. ada orang len yang tak kerja tu.. lagi teruk kan?? Alhamdulillah.. DIA bagi rezeki.. ok² kembali kepada cerita asal.. dah melalut jauh nihh.. hehe !

CNY tu.. cuti panjang kan.. bukan men 'jammed' lagi jalan keluar dari Kuala Lumpur.. haish ! Jalan Duta tu 'jammed' tak hengat ! tu takkira jalan ke pantai timur lagi.. memang fuyooo !! besa la.. 1 Malaysia.. walaupon CNY... bangsa² lain tetap beraya jugak.. kalau tak.. takkan la jammed gila kan? So, bila dah tengok tv, dengaq radio dok kata jalan keluar dari Kuala Lumpoq ni 'jammed' teruk.. Aku pon ajak la Incit Somi p IKEA.. dengan harapan tak ramai orang la kan.. perghh !! pestime asa mendamaikan sepanjang jalan p IKEA tu.. tak sampai setengah jam dah sampai.. (dari Kajang - Mutiara Damansara) si RARA kunun Anggun ni pon join sekali.. Adek aku Bang Chik pon join.. tak sangka kan? tak sampai setengah jam dah sampai IKEA? memang mendamaikan.. aku pon terbayang la.. mesti aku dapat shopping dengan aman nanti..

Masuk ja line parking.. haaa !! hambekk ! FULL !! aik ?? tadi bukan men tenang lagi.. hahah ! tak nampak banyak kereta pon.. sekarang ? apa sudah jadikk ? hahaha ! padan muka aku.. berangan sangat tadi.. cecah ja kaki.. pergh !! padat weyy !! IKEA ni memang padat tak kira cuti apa pon agaknya.. Hari Raya Aidilfitri aku tak sure la.. hahah ! aku tak sanggup beraya di IKEA.. sapa yang sanggup.. try la p waktu tu.. boleh mai ceghita kat aku.. ramai orang ka daq kan? huhu ! before kami tawaff.. perut kena isi dulu.. nanti tak pasai² tak habeh tawaf.. kebuloq.. tak pon tak daq tenaga nak tawaf.. haha !

Makan kat foodcourt IKEA tu.. saja nak try MeatBall IKEA nih.. macam selalu sangat aku tengok status & gambaq kawan-kawan aku dok post kat FB.. before nih aku ada gak mai IKEA.. tapi tak sanggup nak beratoq panjang.. tapi memandangkan hari ni ada geng pelahap macam aku (si Rara... tapi aku lagi pelahap la dari dia ) akhirnya dapat gak melantak MeatBall nih..

sedap.. tapi bila makan banyak rasa muak.. ikhlas dari hati aku nih habaq ang ! :p
haa.. yang ayam kat bawah ni aku tersalah beli.. Incit Somi yang nak.. tapi aku terlebih dengaq.. pastu terlebih beli.. disebabkan aku terlebih space untuk 'simpan' makanan ni.. so, aku la jadi mangsa.. habiskan ayam tu.. kenyang sampai n ak muntah wei !! yg len stakat rasa sket² jea.. aku dipaksa untuk habiskan.. sebab aku dah gatai terlebih beli.. Meatball pon aku sebat.. ayam ni pon aku sebattt... -_-"

rasa dia ok la... sedap la jugakk.. hehe ! cuma tak pueh hati sebab tak boleh ratah dengan bersungguh-sungguh sebab kenyang.. hehe!


kenyang² aku nih.. licin gak pinggan.. tak baek membazirkan.. mesti orang yang basuh pinggan tu suka.. sebab pinggan aku dah licin.. senang nak cuci.. heheee ! :D
selesai memenuhkan perut atau erti kata lain.. 'charge' tenaga.. kami pon mula men'shoping'kan diri dan menambah kesesakan di IKEA.. (IKEA memang besa la sesak.. lau tak sesak.. yang tu luar besa)


kekunun suri rumah sejati. tekun pilih memilih.. pikir memikir.. bajet membajet

lenguh berjalan.. apa lagi.. tilam banyak.. kasi landing sat.. :)


ini Bang Chik

motip gambaq ni? Bang Chik suh aku tengok bagi aku sedaq diri.. aku GEMOK..

dah p IKEA haruslah berangan kunun² kat rumah sendiri kanzzz :)




last² aku minum ayaq masak ja.. ayaq milo aku dah bagi Rara.. sweet kan aku ? hahaha !
aku tak mampu nak beli perabot kat IKEA tu.. beli barang yang murah² ja.. pastu syiok tengok deco sudut² yang terpamer sebab boleh tiru sket sebab rumah aku rumah flat jek... ruang terhad.. konsep IKEA ni memang ok la buat aku.. boleh tiru sket².. ntah bila la rumah aku nak jadi chantek nihh.. tapi rasanya macam dah tak lama dah nak start menchantekkan rumah.. huhu !! chantek dimata aku la.. dimata orang len tak penting.. sebab rumah tu aku yang duduk kanzz.. hehe !!



Sekian.



tatatititutu~~




(^_^)V
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...