expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 July 2012

Merajuk !

Assalamualaikum.

Bismillahhirrahmanirrahim

Haha ! Ahad adalah hari gotong royong untuk kami. Cuma semalam lain macam sikit. Awal pagi, kul 7.30 am kami dah siap² nak ke pasar pagi Semenyih. Aku la yang excited lebey.. Ntah kenapa nak sangat pergi pasar pagi. Alasan ? Aku memang tak pernah pergi pasar pagi walaupon aku dah tinggal kat Semenyih tu hampir 2 tahun jugak la..

Sampai je kat pasar aku memang excited nak beli ayam dengan ikan.. Al maklum la.. Aku selalunya beli kat Econsave je.. So, veri the 'peghak' untuk membeli ikan dan ayam di pasar pagi. Sampai ja kat ikan dengan ayam kat situ aku dah cakap dalam hati "Mak oiii ! bapak mahaii ! " tak sama harga macam aku beli kat Econsave. Aku memang jakun.. (-_-") aku tengok barang² len.. macam bawang ke, erm.. memang mahai siket dari pasaraya.. telur memang puas hati .. besar, harga pon bagi aku berpatutan.. So, aku simpulkan disini, tak semua benda murah di pasar. kalau nak beli telur ayam memang berbaloi-baloi !

"Ayam,ikan daging mahai la kat sini, Sayang ! "

"Ya, la.. B jugak nak datang beli kat pasar.. " sambil muka cebik..

"Mana nak p tau aihh harga macam ni.. tak pernah p pasar pagi, hari ni saja nak try.. "

"Tengok ikan la B.. ikan tu kan fresh , ayam pon.. memang la harga macam tu.. tu pon nak kena Abang cakap ke? "

"HEHEHE ! yea la.. yea la.. " Sengeh kerang busukkk.. cover kena sound

Settle ja beli barang kat pasar Semenyih, terus p MetroPoint.. nak beli contact lens aku. Huhh ! pestime p Metro Point kedai tak bukak lagi.. hahaha ! check la power mata aku.. mak oiii ! power dah naikk !!! dari 4.75 ke 5.25 !!!!!!! o0o0o0 may englishhhhh !!!!!! Dasattt ! apa la aku dah buat sampai macam tu skali ?? Ni mest penangan aku slalu baca blog kat phone aku.. ishk laaaaaaaaaa !! okk, masa dalam keta Incit Somi membebel.. Aku senyap ja, muka cool... padahal... dalam hatiiii .. Arghhhhhhhhhhhh !!! macam gunung berapi nak meletup !!!!! ok saba...

Kat rumah start lagi kemas rumah.. asal salah, aku kena marah.. salah sket kena..  haish ! sabar lagi,.. sampai satu tahap aku tak tahan, aku marah masuk dalam toilet. kunci dari dalam.. hahah ! geram aku.. malas nak layan.. masa tu rasa nak tido ja dalam toilet tu.. ade la dekat setengah jam aku dok dalam tu.. Tetiba Incit Somi datang ketuk² pintu, sambil gelak berdekah-dekah! sangat kuat ! cess (-_-") aku tengah bengang ni.. dia boleh plak nak gelak²..

"Hahaha ! Buka la pintu !!!! HAHAHAHA !! ! Bukakkkk !! AHAHAHAHAHAH !! !! "

"Tak mauuu !! nak kencing g bilik sebelahh !! " aku balas serius.

"Bukakkkkkkk !!! HAHAHAHAHAHAH !! " sambil goncang pintu toilet macam nak tercabut..

Then aku buka..

"HAHAHAHAHAHAHA !! ape punya perangai ni MERAJUK MASUK TOILET ? HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA !!! " dia gelak besar..

"Mana adaaa !! " besa la.. pompuan kanzzz =P

"Ni kalau Abang tak ketuk² pintu ni.. nak tido dalam toilet ker? HAHAHAHAHAHAH !! "

Cesss ! macam dapat bace je ape yang aku dah plan tadi..

"A'ah.. suke hati la.. " muka moncong lagi..

"HAHAHAHAHAHAH !! pestime jumpe orang merajuk kurung diri dalam toilet ! KAHKAHKAHKAH !!! Kalau berkurung dalam bilik, boleh tahan lagi.. Ni kat toilettt !!  Adoiii ! B nehhhh !!! HAHAHAHAHAHAH !! dah la.. jap g keta g makan Kek SR ehhhhh "  muka perli aku..

Membulatkan mata .. dan.. "Betoi nehh ?? " muka berharap sebab aku memang kepingin sangat 2,3 ari ni..

"Yeapp ! Pas Maghrib kita g.. tapi dengan syarat... "

"Apaaaaaaa ?? " Jawab dengan gelojohnyaa

"Malam ni MASAK eh ? HAHAHAHAHAHA !! Majuk kurung dalam toiletttt !!!!! "

Cessss ! dalam request tu sempat perli aku.. huhhhh !!

"Yea lahhh ! " Redhaaaa

Selesai beli kek SR, kebetulan kat ruang legar Metro Point tu ada sale.. Aku tak taw la tu sale yang betoi² sale or tak sale dikatakan sale.. Selalaunya kalau tempat² macam ni memang Incit Somi mengelak la kalau aku ajak.. yea la.. nama pon pompuan kan ? kalau tak dapat beli pon, dapat window shopping pon okk .. kat bahagian dompet lelaki ada la 1dompet ni aku bekenan.. bekenan bukan sebab design.. tapi sebab ketahanan dia.. aku ni jenis lasak.. dompet asek koyak jek.. tak pon, dompet aku sendiri mengelupas tuka kulit. hahah ! tapi tak la sampai nak beli sangat.. cam tu cam  tu jekk..

"dompet macam ni mesti tahan lasak kan Sayang ? "
" yea la, dompet lelaki, memang tahan lasak.. tak macam dompet pompuan.. ok tak B dompet ni ?"
"Ok jea.. nak kata cantek, dompet pompuan lagi cantek.. tapi ok la untuk dompet lelaki.. "

Pastu Incit Somi terus g bayar..

"Nahh untuk B.. HADIAH MERAJUK BERKURUNG DALAM TOILET ! Hahahahahaahahah !! kek tu pon !! hahaahahahahaahahahaha !!! "

Cissss !









*Hidup berumah tangga berwarna-warni.. Alhamdulillah.. Yang indah TERLALU banyak berbanding dengan yang tak berapa nak indah.. :)





Thanks Sayang.. Sayang kamu dunia akhirat ! 




 
Tatatititutu~~




(^_^)V

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...