expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

04 September 2012

Aidilfitri 2012

Bismillahhirrahmanirrahim

err ! aku x lambat kan ? kan ? :) 

Selamattttt !! Haaariiii !! Rayaaaaaaaaa !! 

hekhek ! saja nak kecoh tengah² Syawal neh.. macam besa la aku neh.. cerita lama baru nak dikenang.. hekhek ! Alhamdulillah, syawal taon ni beraya ni Perlis (yeabedabeduuuuuuuuu !! ) over kan.. ala, takkan nak tipu kot, aku happy.. memang aku happy pon dapat beraya dengan family aku.. (ya la mertua pon family jugak, tapi ni family kandung mengandung ) walaupon kalau diikutkan rumah aku tu tak best langsung la raya.. aku dok umah flat. haip ! jgn gatai mulut cakap aku tak bersyukur ehhh.. aku memang bersyukur.. cuma suasana raya tu tak daq la kat rumah aku tu.. melainkan mak aku masak sedap² ! yummyyyyy !! air tangan mak kan.. pulak tu dah lama tak balik kampung memangg bertambah la aku neh.. pagi raya, macam besa, kami sekeluarga akan ke kampung Abah kat Simpang Empat. kat situ baru rasa raya.. haha ! suasana kampung.. rumah dikelilingi bendang.. terbaekk wo ! kalau nak banding dengan rumah aku kat Semenyih ni.. dikelilingi la jugak.. dikelilingi kelapa sawit ! muehehe ! kat situ sahaja ada 3 buah rumah yang wajib p. aku ni sonok sembang ja la.. ya la, jarang nk jumpak sepupu aku.. hamboi depa la ni.. stok hot² la.. tinggi.. then kurus.. memang terang dan nyata aku yang gemok la kat situ.. hewhew ! sembang².. gelak² then amek gambaq.. memang tak daq kheja len la.. tapi kalau diikiutkan.. kat Simpang Empat ni ja yang kami beria² amek gambaq.. hekhek ! sebab ? kat rumah len² tu tak rapat sangat dengan sepupu.. so, makan ja la.. pastu buat muka baek sket.. salam2.. soalan yang aku kena hadap tetiap kali.. " Dah ada isi ka.. ?" tipu la kalau aku tak terasa kan.. lama².. aku dah lali dah.. siap boleh jawab sambil sengih².. " tak daq lagi, esok lusa ada la tuuu .. " pastu senyum ja la depa.. malas la nak amek pot sangat. cuma kadang jadi sensitif bila ayat nak bertanya tu tak kena.. ada ka patot boleh tanya aku macam ni " Kak Shila BILA LAGI ? " aiyak!! apa soklan ni ?? ingat boleh adjust² ka?? hang bagi soalan maut.. aku jawab dengan jawapan maut jugak la.. " Haa.. ESOK baby ada la.. tunggu esok na.. ni dok tendang² nak kuaq nih... " bagi aku la kan.. ayat yang digunakan untuk bertanya tu jugak penting kalau tak mau dapat jawapan baekkk punya macam aku neh.. geram betoi.. 
ishk ! tetiba jadi malas dah nak taip. kalau nak diikutkan panajng berjela neh nak cerita.. tetiba hilang mood (padahal malas.. ) nant suatu masa, aku akan cerita panjang² kat sini.. hekhek ! bukan apa.. untuk anak cucu cicit aku nant baca jugak.. baru depa tau macam mana keadaan ummi depa sebelom dapat depa kan.. ishk ! aku dok asa aku dah melalut banyak dah ni.. memula cita pasai raya, pastu pasai anak , cucu, cicit plak.. otak bercelaru la tu.. ngengada kan ? aku pon nak tayang gambaq raya jugak la kat sini.. :)

kaler merun ton nih.. Incit Somi x yah nak buat muka sedey yea. taon lepas dah raya kat Kelantan. :P (aku tiada disitu sebab aku yang tukang tangkap gambaq :)

over kan makeup taon ni? bibir nak merah ajeee ! verangan RozitaCW ! bluek !
maaf, gambar kurang berkualiti. mcm besa, sorg ja adeq aku tak daq dalam gambaq :)
shawl aku buat hal. ni dah petang kat rumah tok aku kat Chuping

Adeq2 aku yg dah besaq ! dulu aku la dok basuh berak hampa taw daq ! :P

ok ni cousin aku paling rapat.
ni cousin rapat..
Last² gambaq gedik ni jugak la yang boleh pakai. haha ! yang len tak menjadi. maybe boleh salah kan camera dan tuan camera. muehehe !

Selamat Hari Raya  ! 

Maaf Zahir & Batin !


tatatititutu~~


(^_^)V

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...