expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11 September 2012

Baby

Assalamualaikum ! ( Tak jawab dosa, jawab suka kat saya :3 )

Sejak aku dapat umor 27 tahun ni.. (Saya tak malu habaq umoq saya )
kalau bukak FB, memang banyak topik mengandung la. JELES ! Sumpah !
Tapi kita ni ada agama. Ada akai Allah bagi. So, aku redha ketentuanNya.
Tak pa la. Dia tak mau bagi lagi. DIA tau yang terbaek kan untuk hamba DIA.
Kadang-kadang seronok aku tgk. Kawen dalam 2 bulan macam tu, taw2 dah peknen 4 minggu !
Hahaha ! Untung la.. Rezki memasing kan.. Tak kurang jugak ada yang malu.
Hahaha ! Ok bab malu ni aku rasa kelakar. :) Tapi tak pa la.
Rezki memasing kan. Rezeki aku esok lusa. Tolong doakan ehh ! :')
Aku tengok bos aku. Sejak dua menjak ada baby nih.. Tepat 5pm memang chaww la.
Dulu bukan men lagi, stay. 6pm keatas baru balik. Huhu ! Mesti aku pon macam tu jugak nant kan ? ;)
Buat masa sekrang bos kecik aku tak kawen lagi. Memang hari-hari balik lewat la..
Komited (kunun). Agaknya kalau dia ada baby nanti mesti balik awal jugak la kot.
Tak kan nak mengadap kerja ja kan ? Hewhew !
Allah dah kata. Setiap anak pembawa rezeki. So, jangan la risau kan ?
Kita ni hanya merancang.. Yang terbaru aku tengok opismate aku, dah sarat dah.. Tup! Tup !
Dapat kerja. Tetap pulak tu ! Rezeki.. Sape pon tak tawkan..
Allah maha kuasa..
Buat masa sekarang ni aku memang ada usaha la nak dapat baby ni.
Tapi tak ada rezeki. Allah suh kami hanimun letteww.
So, kami hanimun la puas2.. Aku ni jenis suka kanak-kanak.
Jangan la tekejut kalau tetiba jumpak aku melayan kanak-kanak dengan beria-ria !
Penah sekali, maybe orang kesian kat aku. Bagitau suruh pergi berubat kat situ..
Kat sini. Terima kasih. Kadang-kadang tanya jugak kat Incit Somi.
Aku ni nampak sangat ke ? Dia cakap biasa ja. Tapi tak pa la kan.
Pandangan orang lain-lain..
Bila dah ada anak, bukan main lagi shopping barang/baju anak.
Kalau baby girl, amboiii.. Comey2 baju..
Kalau baby boy cam kureng la sket bab bergaya tu kan.. Kadang-kadang baju raya sendiri pon tak beli sangat.
Baju anak2 yang lebey kan ? Syioknyaaa !! Jadi baby ! Hehe !



Mudah-mudahan masa kami menimang cahaya mata akan tiba.
Ini bukan meroyan yea. Sila paham. :)
Aku yakin dengan ketentuan Allah. Dia merancang yang terbaek untuk kami.





Tatatititutu~~





(^_^)V



Sent by DiGi from my Blackcherry® Publicphone

5 comments:

nursuhada aziz said...

InsyaAllah..rezeki ade kat mane2 :) yang penting ikhtiar dan sabar..hari tu mak adda ada cakap..dia tgk kat tv Alhijrah..ustaz tu cakap..amalkan 7hari makan kurma dan susu kambing..hari pertama,suami isteri pegang segenggam kurma dan masukkan(same2) dalam air susu..pastu blend dan minum same2..hari yang selepas tu,teruskan makan kurma dan susu kambing tu...suami kena banyak zikir dan istifargh..isteri pun kena buat jugak..huhu..try la buat..hihi

shela abd rohman said...

hekhek ! ada taw jugak pasal ni.. thanks adda.. mest sekrang tgh berdebar2 kan :)

nursuhada aziz said...

opkos..hehehe ^^ ape2 pun adda doakan shela cepat2 di kurniakan anak yang montel chubby mcm shela...hikhikhik :P mana tau ALLAH nak bg kembar terus kan..huhu..

shela abd rohman said...

muahahah ! amin... jgn nk chubby sangat.. nant susah nak cari baju. hakhak ! thanks adda :)

shela abd rohman said...

muahahah ! amin... jgn nk chubby sangat.. nant susah nak cari baju. hakhak ! thanks adda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...