expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

05 January 2013

Kuantan : Honeymoon Berjemaah [ Part I ]



Sebenaqnya kan.. ni kan.. cita lama kan.. hehe ! hari ni kan.. macam ada mood kan.. nak hapdet kan.. hehehe ! jangan marah aku kan.. eh ! :P

Ntah macam mana.. boleh plan g Gambang. (maklum la cita taon lepas kan.. ) Kalau tak salah aku.. ni plan Seli dengan MK. Diorang yang bersusah payah cari homestay.. survey harga tiket.. aku? join jek.. hihi ! So, yang pergi.. haruslah yang dah berkahwin kan ? yang masih bercintan - cintun kitorang tak ajak. (tak hadap nak tanggung dosa bersubahat.. )

kami bertolak kalau tak salah pukul 10 pagi. berkumpul di MIROS. (haha ! takde tempat lain kan ? opis jugak tempat berkumpul.. bukan apa.. opis sebelah highway.. senang nak bertolak ) 2 buah kereta jek.. Kereta kitorang dengan keta Dak Anem. Ngam la sebuah keta 2 kaple :)

kete kitorang.. :)

keta Dak Anem.. Driver MK . nampak penumpang yang dibelakang jek.. :)
Disebabkan Incit Somi bawak keta 'terlampau' berhemah.. MK tertinggal jauh dibelakang. Pastu kitorang decide nak tunggu kat Tol Karak kalau tak silap la.. masa tunggu diorang.. ade la nampak si Man Rajalawak. tapi tak sempat amek gambaq. (haha ! nak cita jugak jumpa artis ) Lepas MK dah sampai.. kitorang teruskan perjalanan sampai tol mane ek.. seyes aku tak ingat. tapi dah dekat nak masuk Gambang dah.. Benti sebab ? nak merokok !! haishh ! 

Tengok Seli. isap curut tuuu ! muahaha !
Lepas si suami siap berhembus bagai.. kitorang teruskan perjalanan nak cari homestay kitorang tu.. Alhamdulillah.. dipermudahkan olehNYA. senang jek jumpa.. :)

Jeng ! jeng ! ni homestay kitorang! coner lot lagik.. 
ruang tamu

master bedroom. 
Nak dijadikan cerita.. rumah ni panas. Master bedroom jek yang ada aircon.. bilik-bilik yang lain, panas.. ade pulak bilik tu yang bilik sebelah boleh skodeng lagi bilik  satu lagi.. (korang paham ke tak eh ? lantakkk ... hahah ! ) pastu yang perempuan ni tak tahan panas.. kitorang decide master bedroom ni para isteri yang duduk. para somi tido luar. kihkih ! terus tak jadi la konsep awal. Honeymonnn ! tak pe lah. nak buat macam mana kan ?? 

Lepas tengok-tengok rumah, kitorang kuar g makan. Kitorang singgah jek. janji nampakkedai tu ok. ni warung biasa. makanan tak sedap mana. tapi telan ja la.. dah lapaqq... huhu !

Paling ceria mesti la si Rara ! haha !
Malam.. lepas kitorang keluar lagik.. cari makan untuk makan malam pulak. sesambil tu jenjalan kt Kuantan. memula ingat nak tengok wayang. pikir-pikir balik, wayang pon ade kat KL. buat apa susah-susah kan ? tu yang last sekali decide pusing-pusing bandar Kuantan.. 

Jangan tertipu. aku tak kurus. hehe 

memasing selit kat somi :P

Lepas jenjalan, disebabkan Seli penah outstation kat sini, dia bawak kitorang g makan kedai sedap. air die memang sodap ! 

antara mengantuk, boring menunggu makanan sampai

jus magga. pekat. memang terbaik! tengok muka si Rara ni pon dah taw kan ? 

Lepas makan, pusing-pusing lagi bandar Kuantan. then  terus balik. Kena rehat secukopnya sebab esok nak mandi manda ! yeahuuu !!! 






Bersambung~~






Tatatititutu~~







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...