expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 January 2013

Selamat Bertunang Along !

  






Kali ni saja nak hapdet cepat-cepattt lagi pantas.. dengan harapan moto belog aku ni tak lah macam selalu.. kikikiki ! :)

Cuti 5 hari kami manfaatkan sebaik mungkin. (Khamis cuti Maal Hijrah. ambik cuti ari Jumaat. Sabtu Ahad memang cuti. Ahad Thaipusam dibawa ke Isnin. Total 5 hari cuti. wehoo ! ) 

Aku mula dengan hari Khamis.

Kitorang plan nak balik Perlis pagi sebelum Subuh Ari Khamis tu. Plannya nak gerak dari rumah pukul 3am.Malam tu aku dah tak tido.. Pukul 9 lebey aku dah suruh Incit Somi tido. yea la.. die kan nak drive kan ? aku boleh je tido mase die drive nanti. kihkihkih ! incit Somi dah tido nyenyak. aku dok packing beg. aku paling boring bab packing nih. haish ! aku packing rilex-rilex. packing ja pon selesai pukul 2am macam tu. kira ok la kan ? dah tak nak tido. takot telewat bangun untuk bertolak balik. Kitorang plan balik jugak Khamis sebelom Subuh sebab pukul 11 am macam tu cousin aku tunang. Cousin paling rapat la.. tu yang sanggup tu.. kikiki ! 

Pukul 2.30am aku dah siap. Bukan apa.. aku mandi awal sebab aku dah ngantok sangat dah.. Aku dah siap.. barulah aku kejutkan Incit Somi. Sebab aku taw.. Incit Somi memang siap cepat. 10 minit dah siap. Lepas je Incit Somi bangun.. Die dah gerak ke toilet.. boleh pulak aku telelap. Aku sedar pon lepas Incit Somi kejut sebab die baru kuar toilet dan plan nak g Terengganu ( bukan men lagikan laki aku.. ) tapi aku okay jek. sebab aku taw.. die yang drive.. kahkah ! i ikut jewwwww... Tengok jam.. dah pukul 3.30am !! cepat -cepat aku kumpul-kumpul barang yang nak dibawa. tak nak bising-bising. kang nanti dikata aku ni cepattttt jekkk bertindak kalau aku nak balik kampung aku.. huhuhu ! 

Masuk je dalam keta.. sebenarnya aku cam nak sambung tido la. tapi tak boleh. sebab Incit Somi tak pandai sangat jalan ke Jalan Duta tu.. kan bersimpang siur.. takot die salah masuk jek.. Die kalau jalan ke Karak memang die terer la. nama pon nak balik kampung dia kan ? hehe ! Lepas ja restoran Jejantas Sungai Buloh.. memang aku terus membuto.. ngantok kottt !! Bukan tak kesian k at Incit Somi.. tapi nak buat macam mana dah mengantukkk sangat-sangat... Aku sedar bila Incit Somi benti isi minyak. Lepas aku tengok Incit Somi jalan g bayar.. Aku kembali zzzzzz.. tak tau aku kat mana......

Dalam pukul 7am macam tu.. aku tersedar.. Kat kepala hotak aku.. maybe aku dah sampai Taiping or Kuala Kangsar.. Sekali tengok kat signboard... Ooomakkkkgadddd !!! Aku dah kat Seberang Perai ! dah nak masuk tol Sungai Dua  !!! berapa lajuuuuu Incit Somi bawak tadikkk ?? heshhh !! Sabaqqq ja la aku.. Terus aku tak boleh tido... Aku tanya.. tadi benti kat mana .. bukan ke kita benti kat Sungai Buloh ? Takkk ! Sebenarnya kitorang benti kat Tanjung Malim !! Incit Somi aku cakap, kali ni die try isi RON 97 untuk TAX. sebab kitorang tak penah isikan dia dengan RON 97. Sebab isi RON 97, TAX BLM putih kitorang tu cepat pick up. sedap bawak untuk perjalanan jauh.. sebab tu la cepat sampai. Hamboi laki aku.. Memang patot la cepat sampai.. 

So, kami sampai rumah tok pukul 9am macam tu.. So, Incit Somi rehat. tido tak henggat.... letey sangat kan.. aku memang tak tido la.. aku g umah mak jang aku yang sebelah umah tok aku tu.. orang dah makin ramai dah kat rumah mak jang aku. cousin aku ni tak balik make up lagi.. so, aku kembali ke rumah tok aku.. aku rehat-rehat dan bersiap...Rombongan meminang datang pukul 11am. pukul 11.30am aku baru siap bersiap. haha ! mengalahkan petunang kan ? heheh ! 

Petunang dah siappp !! 

Perantin lama dengan petunang. kikiki ! 
dengan adek aku... Hanim

Adek aku jugak.. Maggi

saat disarungkan cincin

maka sahla Malia tunangan Mizi :)









In Shaa Allah diorang akan disatukan sebagai suami isteri bulam Mac nanti. Semoga segalanya berjalan lancar.. Aaminn..


Selamat Bertunang Along ! 


Pendapat aku : Along segak macam dah nak bernikah ! kikikiki! 


5pm.. tetamu pon dah beransur pulang..so kitorang pon balik la.. tah.. aku kalau balik Perlis, mesti la nak tido umah mak abah aku kan.. Sepupu kecik aku dok ajak ja tido umah tok.. tapi sorry la memamg aku tak selesa. sekecik-kecik umah mak abah.. aku lagi selesa tido disana.. :) Dalam pukul 5.30pm kitorang sampai rumah.. aku tukar baju, cuci makeup.. terusss zzzzzz.. gilaa ! aku mengantokkk tak hengattt ! Laki bini tido petang tu.. sedar.. pukul 8.30am keesokan harinyaaa !! hari Jumaattt ! gilaaa ! aku tak penah tido selama tuuu ! kikiki ! solat entah kemana... maybe mak abah aku ada ketuk pintu. tapi kitorang laki bini tak sedar. letih gila kannn... :) 










Tatatititutu~~








2 comments:

DinaKarim said...

along..nnt kakdina pinjam baju na!! ahaha..feveret kaler meh! yep dia mcm dh nikah..:)

Shela Abdrohman said...

Along bukan tau aku ada blog. hahaha !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...