expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

08 January 2013

Tom Yam Sedappp Bandar Baru Bangi !


Kali ni nak cita tempat makan yang aku rasa Tom Yam die best gila ! Aku dok Semenyih.. Pernah la jugak makan-makan kat luar.Selalunya area Kajang & Bandar Baru Bangi la.. Kalau aku cakap hari-hari aku  masak, nampak beno aku menipu kan ? haha ! 

Hari Jumaat lepas, Incit Somi bagi aku 'cuti' masak. lepas keje terus g makan. (Die dari Shah Alam sampai ke Kajang, memang gelap. Susah nak dapat die sampai Kajang ni petang. Ok aku keja kat Kajang) Kali ni aku ajak makan kat Bandar Baru Bangi Seksyen 7. Restoran ni pon setelah di rekomen oleh Puan Zura. Dia cakap Tom Yam kat situ sedappp gilaa ! maklum la susah nak cari kedai yang masak Tom Yam sedapp.. (Aku penggemar Tom Yam) Sebelum ni aku penah g jugak dengan Dak Day.Kali ni g dengan Incit Somi pulak.

Ni ha restoran dia.. 
Jejak ja kaki.. mak ai ! ramai bebenor ! nampak macam semua meja full ! Tapi Alhamdulillah.. ada jugak yang kosong. hehehe ! rezeki kan :)


nampak gambo siakap 3 rasa tu.. haishhh !!! slurppp !!!!

Taraaa !! Aku punya Tom Yamm !!! 
Incit Somi punya sup ekor

telor dadar *eh ! 
Aku punya Barli

Incit Somi punya Limau Panas
Kami laki bini memang suka minum minuman panas.. :)

Incit Somi melantak

selapas mengkedarah

selapas mengkedarah


tengok.. orang India pon datang makan :)

Pendapat aku la.. kalau kedai makanan yang macam ni.. kalau ada orang selain orang Melayu datang makan.. maksudnye sedappp la masakan kedai tu.. hikhihk ! 

Incit Somi sangat cerewet jugak bab makan kat kedai nih.. Before ni banyak restoran dah pegi. Macam-macam die complain.. Restoran ni die cakap OK ! what ??? OK?? payah tu nak dapat restoran yang dia cakap OK. huhu ! Tom Yam mahal sikit RM6.00 tapi berbaloi sebab banyak isi. Nampak gaya, lepas ni boleh pegi lagikk :) hekhek ! 

Total Kene bayar : RM20.00 


Tatatititutu~~

2 comments:

iJaD xDemOOd said...

Dulu kat sini mmg sodap tomyam dia..tp skrg Sgt kureng aka xsedap dah..nk tomyam yg sampai hingus meleleh ada yg pling sodap..kedai BBB tomyam kt area Darul syifa..tu mmg terbaek...

shela abd rohman said...

ya ka ? rasa yang ni paling sedap lepas Malee. Malee skrg x sedap.. oret. in shaa Allah.. nant try kat sana pulak. tq pak cik ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...