expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 February 2013

Sarah Zhufairah balik Kelantan


Assalamualaikum





Lepas Qhallif lahir... dalam 2 ari kitorang balik dari cuti CNY.. Aku dengan Incit Somi tolong Norman, suami Kak Long antar kan Kak Long balik Kelantan. wahhh ! baru balik dalam 2 hari aku dah kembali ke Kelantan ! Kali ni lebih seronok.. Sebab Sarah/Suchan/Pupu/Sachan/Yaya turut serta.. haaaa ! kemain banyakkan nama dia ?

 Soronok melayan keletah dia yang makin bijak tu.. aktif? huhhh! jangan cakap lahh.. mentang-mentang 'dapat kaki' dalam keta, kejap ke depan.. kejap ke belakang. kejap tido tonggeng.. kejap tido elok.. sampai kan ade sekali jatuh terduduk kat kaki Kak Long. tapi steady mata tutup.. hahah ! sampai ja umah , terus buat 'site visit' dari depan rumah sampai ke dapur. pastu ulang balik tempat yang sama.. segala celah sofa semua dia lalu.. haihhh ! penat ! penat tengok !! hahah ! Bila dah penat mula la meragam.. aku bagi susu, pastu tidokan kat family area rumah tu. bukan main lama lagi dia tido mentang2 depan pintu.. angin dok masuk.. haihh ! Ummi dengan Ayah Ngah pon join Sarah tido lahh !

Pukul 6.30 petang macam tu.. Aku tengok Sarah tak bangun-bangun lagik. Haihh ! kena kejut ni.. dah nak maghrib ! kang malam ni tak tido pulak... tak terlayan semua orang nanti.. Terus main kasar. Dukung terusss ! haha ! tapi tido lagik.. haila Sarah... goncang tak jalan.. dukung pon tak jalan.. letak balik.. lepas tu macam mana ntah Sarah bergerak sket-sket. Aku terus angkat dia.. dirikan dia.. ok. dia dah jaga.. Plan awal, nak bawak die pegi Pantai Irama.. bagi die berlari-lari atas pasir pantai.. Dah si Sarah ni tido tak henggat dunia pulak. So bawak jalan-jalan kat kawasan rumah ja.. Tu pon bukan main excited lagi ! lari-lari.. dah la baru dapat kaki dok tunjuk teror pulak die. kat laman umah tu ade la batu kecik-kecik tu.. bila pijak.. memang bunyi la.. haa.. apa lagi dia.. tu yang berlari tuh.. sebab excited dengar bunyi batu tu.. 

Lari-lari bukan main lagik.. jalan pon tak kuat lagi.. lari dah macam orang mabuk.. hahah

Dia dah senyum-senyum tengok batu.. haish ! ni baru Sarah.. agaknye nanti anak aku, lagi jakun agaknye.. haha

lari kunun orang nak kejar die.. cett !! 


Excited tengok Ayah Ngah sirah pokok.. hahaha ! terus lari kat Ayah Ngah




pantang betoi jumpa air.. suke la ni orang pancut air kat die.. beza pulak dgn Qhalif.. kene tisu lembab tu pon bukan men melalak lagik.. kalau dengar Qhalif nangis, nangis macam kena dera. haha !

Lepas Ayah Ngah siram pokok.. lepak la kejap kat depan umah tu.. dekat pokok bonsai.. amboi die.. lari-lari.. pusing pokok-pokok tu. Ade yang terjuntai-juntai. die stop. pastu pandang kitorang... aku dapat agak nih... kalau kitorang buat-buat tak tengok.. sure die tarik pokok tu.,. hahah ! habisss la pokok Tok Ayahh..


saje biar die main batu kecik-kecik tu kejap. muka memang sah-sah muka bangun tido ! kakaka

Ayah Ngah ! jom lawan batu seremban !


Lepas tu bawak Sarah g belakang rumah. Sebab ada lembu.. hahah ! baik betul kitorang layankan aje ape si Sarah ni nak.. kekekeke ! Nampak lembu, die buat mulut muncung... hahaha ! sian la kamu Sarah. Jakun yea.... ! tak mustahil cousin kamu nanti jakun macam kamu.. hahaha ! 

suke sangat la bila orang bawak die macam ni

Excited benor.. Si Ayah Ngah tu pon redha jeeee
 Ari ni aku tak tau ape yang Sarah buat lagi.. Burung - burung Ayah harap selamat lah.. hahaha ! bahaya budak ni.. naseb baik rumah tak ade kucing jek... Masa kitorang on the way balik KL, Tok Ayah dengan Tok Mama dah siap belikan pool untuk Sarah.. Tok Mama dah lapikkan toto dengan bantal. dan tak lupa Tok Mama masukkan semua permainan untuk Sarah dalam tu. Mainlah dalam 'kandang' tu.. Malam tadi Kak Long sent gambar.. dah terbongkang dah..

Jeng ! Jenggggg !!!

bukan main nyenyakkk lagikkk 

Bila Sarah ade kat Kelantan.. rasa macam tetiap weekend nak balik jumpa. haha ! macam la dekat kan ? memang TAKK balik laaa.. tengok dalam gambar ja... :)

Sarah with  Ayah Ngah. kat belakangg nunn Uncle Chu







Tatatititutu~~








(^_^)V



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...