expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 May 2013

Makan-makan di The Street Cafe.

Sebenarnya aku tak tau nak bagi info apa pasai kedai nih. Yang aku boleh bagi info pon.. Ni kedai makanan Korea. Memang orang Korea yang masak. Jangan risau.. Kedai ni Halal. Cuma masalah komunikasi sikit ar.. Bukan apa.. Mamat Korea ni speaking English. Bunyi English tak English.. Korea tak Korea... Kena dengar betul-betul.. Haa.. Kedai ni terletak di Subang Jaya. Shoppe lot. Atas bawah ko boleh lepak.. Tapi kitorang lepak bawah jek.. Senang.. Selain kat Subang Jaya.. (Dah tentu-tentu aku susah nak bagi direction kat korang. ) kedai ni juga ada di Sunway Pyramid. Haaa kan senang nak cari tu.... G je sana.. Cari je nama kedai ni . The Street Cafe :) Nak senang cerita lagi.. klik je SINI haha ! Laman web Street Cafe. Sekarang semua info dihujung jari kan.. :)



Masuk kedai ni dah tentulah lagu Kpop berkumandang. Dah nama pon masuk kedai makanan Korea.. Aku tak nampak orang Melayu pon melainkan kitorang anak beranak.. (aku pegi dengan ayah sedara suami sekeluarga.. Senang sket aku cerita. -anaj beranak- ) haha ! waktu order memang aku fail. Yang aku taw nama makanan Korea adalah.... 'Kimchi' yang lain aku tak taw. Aku order berdasarkan aku tengok gambar kat menu. Haha ! gelak la kat akuuu ! aku tanya Ain.. (cousin yang gila Korea) dok cerita itu ini... Last-last aku pilih jugak makanan yang aku nampak sedap dalam gambar. Haha ! Kak Yong pulak awal-awal sound "jangan order Kimchi.. Kimchi tak sedap." padahal aku memang niat nak makan kimchi! dah terpengaruh pulak... Ntah apa yang aku order.. Somi cakap makanan yang aku order tu rasa macam yong tau fu ! Haha ! mane-mane lahh !! Tapi masa makan.. Masing-masing pakat merasa makanan orang. Last-last aku kenyang makan makanan Ayah Cob ! hahaha ! yea la.. Die asek offer aku makan makanan die... Memang betul-betul aku makan. Terima.Kasih Ayah Cob... Makanan yang aku order... Somi yang habis kan.. Hahaha !



Ayah Cob & Mak Tam :)

Minuman aku ingat apa aku order... Jus Kiwiii !!! hahaha ! senang.. Memang ar boleh ingatkan? Memang boleh 'masuk' ar makan pedas-pedas penyudah dia dengan jus kiwi.. Makanan Korea ni pedas & panas. Tapi tak macam pedas kita. Pedas die sikit-sikit. Pastu perut kita rase panas... Haa.. Masa tu baru ko taw.. Berguna ke tak jus kiwi yang ko order tadi. Huhu! Makanan Korea ni dihidangkan dalam mangkuk khas. Lame wooo panas dia... Mankuk dia lebih kurang macam claypot la. Tapi kitorang panggil 'lesung' hahaaa !

sopan ja aku bila bergambar.. kalau tak.. memang muka tak senonoh ajer..

gambaq laki bini memang wajib kena tepek.. :)

kaunter pembayaran. lepas bayar, dpat gula-gula Hello Kitty ! 

Mintak maaf sebab aku tak ambil gambar secara detail. Bukan apa.. Aku malu dengan diorang... Kihkihkih ! nampak macam aku beria sangat bergambar. Diorang rilek -rilek ajek... Muka aku pon sopan ala-ala ayu gitu... Aku kan pemalu... Hakhak ! maybe 2nd trip aku g makan.. Aku amek detail ye.... Tapi tak janji jugak... sebab takot aku tak de mood nak hapdet. aku sekarang bukan boleh harapp ! haha ! makin lama aku tengok.. makin sikit aku hapdet... apa nak jadi......... ok bye ! :)

1 comment:

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

hahahahaha. kimchi tak sedap bagi orang yang tak makan sayur macam kakyong. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...