expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 October 2013

Bandung : 3 Budak Gemok Bercuti Di Bandung (Day 1)

hohohoh ! jangan salah sangka. ni ceghita taon lepaih punyaa ! punya lah lama aku peramm. bukan apa.. seyes aku takdaq mood nak ceghita pasai Bandung. sampai la sekarang. baru tergerak hati.. hehe !

Segalanya bermula bila Dak Liya ajak pegi Bandung. sebab ? masa tu Air Asia ada buat tiket murah. Pegi balik untuk sorang RM300 lebey termasuk luggage kalau tak salah. Aku ni tau follow jek. Memula masa diorang suma decide nak pegi..(Uyah, dayah, Dak Liya, Ibu ) aku tak dapat pegi sebab Incit Somi tak bagi. Pastu dekat2 nak pegi tu Dak Liya ajak lagi. pujuk punya pujuk.. akhirnya... dapat jugak aku pegi.. hehehe ! Tapi last minute... diorang semua tak dapat pegi melainkan aku, dayah & Liya..

TAPI benda yang tak bestnya.. aku kena fly SORANG2. diulang SORANG2. dah la flight aku tu malam. Dak Leya dengan Dayah fly petang. Aku pon terpedaya la dengan pujuk raju Dak Liya.. cakap diorang akan tunggu aku kat air port.. Percaya la aku nih...

Malam nak fly tu.. Incit Somi antar ke airport. Aku happy gila + nervous la nak pegi negara orang. tambah pulak aku tak pernah pegi jauh kan.... Incit Somi muke ketat ajek. haha ! nak kena tinggal kan.. Sampai je kat bawah... lepas cop passport sume.. aku risau sebenarnye.. sebab aku rase aku tak bagus dalam English.. so.. aku rasa susah nak berkomunikasi tu.. So.. bila tibanya di bawah... Alhamdulillahh ! RAMAINYAAAAAA orang Melayu nak ke sanaaa !! Siap sembang2 la merungut flight delay.. HAHA !

Masa dalam flight pulak aku nampak BANYAKKKK kerusi kosong. maybe diorang cancel last minute macam kawan2 aku tu la kot.. Aku duduk sebelah lelaki Indonesia. orang dia jenis educated. bukan Indonesia buat rumah tu yea.. senyap je aku... yea la.. pukul 12.15am kottt mase tu.. memang mase tido laaa ! aku selamba je tido. TAPI aku ni memang sengal. Aku tak teringat nak bawak sweater nak pakai. cube ko bayangkan... naik flight.. orang tak ramai.. sejuk dia... ya ampunnnn !! hoishh !! aku dok peluk tubuh ja.. tido x lena pon. asek jeling orang sebelah aku je la.. bertambah sengal.. aku tak bawak pen untuk isi borang melawat tu.. ape ntah diorang panggil.. lagi 1.. memang aku tak tau ponn kena isi ! adoi ! memang sengal berjuta-juta lemon... Liya bukannye nak ingatkan aku !! huhh ! malu ja aku.. naseb bek ade mat saleh handsome tolong hulurkan pen. maybe sebab dia tau aku macam terpinga-pinga macam orang bodoh,. haha !

Sampai airport Husein Sastranegara , Bandung.. Aku dapat 1 'kejutan' Dak Leya & Dayah tak datang jemput.. Agak takot jugak aku masa tu. Tapi aku banyakkan baca ayat kursi. Ntah.. aku memang macam tu.. kalau sampai tempat baru.. aku selalu amalkan ayat kursi. aku tenang ja.. tak mengelabah. muka takot memang tak la.. jalan nak masuk air port semua.. aku follow line orang jek. kat mana ramai orang.. kat situ la aku join. hahah ! masa kat airport aku sorang. Ade imegresen ni tahan aku. banyak tanye pulak. aku tengok orang lain die tak tanya banyak macam aku pon... erm..Maybe sebab aku tak reti nak jawab aku tinggal kat mana nant. Memang aku blur.. yea la.. salah aku jugak.. memang 100% aku percaya si Liya ni. kalau dia tipu aku.. memang aku tak balik agaknya ari tu... T_T. keluar dari pintu.. Aku teringat Dak Leya pesan.. cari orang yang angkat nama dia. aku pon cari.. ok done jumpa.. "Akmalia". Dalam hati.. aku takotttt sangat2.. takot si supir ni.. bawak aku g tempat lain.. haru aku.. masa dalam keta.. aku pon cool je la.. tengok2 bandar Bandung dikala malam hari.. excited la jugak. sebab aku sekarang bernafas ditanah orang. tapi dalam hati.. memang tak putus2 baca ayat kursi... Lama betoi aku rasa nak sampai kat guest house tuh. haihh ! risauuuu !

Akhirnya aku sampai la guest house tu.. guest house tu biasa ja. tapi memang bersih gila. Pak Supir Endang ketuk bilik diorang. Banyak kali jugak baru diorang nak bukak pintu ! huhh ! dah la tak tunggu aku kat airport. tido tak hengat duniaa !! grrrrr ! pastu lepas Liya bukak pintu.. aku pon masuk.. pak Supir Endang tu pon mintak diri nak balik.. aku terusss peluk diorang... pelukk liya... pelukk Dayah... yang bestnya... Liya buat muka pelik. siap cakap "Pehal ni?" Dayah lak " Sel, boleh tak tido jek.. ko ni pehal ? " What theee... kepala hotak diorang ! aku dah la sampai sini sensorang !! aku punya happy sebab aku rasa aku selamat ! korang boleh marah aku ????? kojaq gilaaa !!!  aku excited jumpe diorang.. aku ajak sembang-sembang.. Dayah dengan Liya marah aku lagi.. Haihh ! diorang tak paham ke ?? aku ni excited jumpe diorang ??? aku rasa macam ... "weyy !!! aku selamat jumpak hampa wey !!! "  sian aku.. diorang buat dunno jek kat aku -_-"


Malam tu aku tido sebelah Dayah. Katil empuk gilaa ! memang lena tidurrr.. tapi aku terjaga dalam pukul 4am macam tu.. sebab aku nampak kat tingkap ari dah pagi !! macam pukul 7 macam tu.. capai hp.. tengok jam.. mak ai ! pukul 4 pagi wey ! kitorang nak start jalan2 pukul 9 ! sambung tido. pastu asek terjaga jek.. sebab rasa hari betul2 dah siang.. HAHA ! sian aku.. tak pernah rasa macam ni.. -_-"



Pagi tu kitorang breakfast kat guest house. erm.. sedap tuu.. aku sendiri tak tau nak cakap. sebab lidah aku bukan lidah indon.. lidah aku lidah siam. (sebab suka makan tom yam)

manggi goreng
Lepas breakfast kitorang dibawa ke Pasar Baru. syurga untuk membeli belah. sebab apa aku cakap syurga ? Sebab tempat macam-macam ada.. Murah.. tu sememangnye lah.. kalau tak murah takkan orang dari Malaysia ni sanggup pegi Bandung untuk borong barang sana.. pastu jual kat Malaysia...


Kedai kain pertama dan PALING lama. tak kuasa aku.. tapi ni kerja Dak Leya ni.. shopping kain lace.. die cakap murah gila. aku pon tak tau la. sebab aku dah kawen. so tak amek pot sangat lah. Okay.. kalau perasan.. kitorang galas bag ke depan.. tu ade sebab tau.. sebabnya.. supir kitorang suruh galas kedepan.,. sebab takot pencopet.. so berhati-hati ya... lagi 1.. bagi aku.. baca ayat kursi banyak-banyak. 

ni lah antara kedai yang kitorang pegi.. biasa la.. masa shopping mana nak ingat amek gambar kan ? haaa.. gambar tong yang ade minuman tu.. memang untuk dijual pon.. diorang akan pusing 1 mall ni.. sambil berniaga.. jangan risau lah.. kot2 dahaga.. bawak air dari Malaysia,. kat sini bersepah.. sampai kan kitorang rase nak marah pon ade.. sebab yang berniaga ni ade jenis mcm memaksa kita amek. selalunya.. kita kalau orang berniaga.. kita tolak bebaik.. tapi.. aku asa,.. tak payah la.. sebab bila kita baik.. diorang ni ingat macam kita nak beli pulak.. 
Tengah hari.. kitorang makan kat foodcourt Pasar Baru jek. rasa macam retis pon ado. HAHA ! Ramai sangat pembantu kedai yang datang berkerumun. sambil bawak menu dia. kat food court ni tak ramai orang Indon. maybe sebab aku rasa.. makanan kat sini mahal bagi orang sana la. harga makanan kat sini.. sama ja macam kat food court kat Malaysia. So.. kesimpulan aku rasa memang mahal la bagi diorang..

Lauk ayam penyet jugak. HAHA ! 

Lepas makan.. kitorang sambung shopping lagi.. sampai kedai-kedai kat sini tutup.. kedai kat sini tutup pukul 5. so.. Pasar baru ni tak bukak malam. Kalau bukak.. majikan kena bayar OT. kebanyakan majikan TAK NAK bayar. so... sebab tu lah pukul 5pm dah tutup kedai.. aku cerita ni berdasarkan apa yang Supir bagitau ler..  Tengah-tengah shopping bagai.. ok.. jumpa la si Dudud ni.. ala.. lagi pon lupa nak cerita.. korang jangan risau sangat. memang ramai orang Malaysia kat sana. korang shopping beria-ia.. pastu belek orang sebelah. haaaa orang Malaysia. HAHA

Dudud sekeluarga


Lepas pukul 5pm.. kami dibawa ke Factory Outlet.. aku tengok bila di' convert' kan.. lebih kurang sama je dengan harga sini. so tak membeli pon.. lagipon tengok barang-barang dia pon macam boleh dapat ja kat Malaysia. bagi aku.. kalau pegi tempat orang.. kalau nak shopping.. shopping benda yang tak de kat tempat kita.. or.. shopping barang yang mahal kat tempat kita..

Lepas habis shopping.. penyudah dia.. kitorang g makan malam.. sebelum balik ke guest house..

Ntah la.. aku pon dah lupa nama menu ni.. kitorang sangat tertarik sambal yang diletak dalam lesung tu.. haha ! harga makanan sini ? lebih kurang harga makan kat food court Malaysia jugak. Tempat ni kira tempat yang class jugak la bagi orang sana..  Kitorang kat sana memang macam orang kaya.. makan tempat class aje.. rase.. tak sedap mana pon ! HAHA ! haaa.. sebelah meja kitorang.. orang Malaysia. orang Penang ! 
Kalau pergi Bandung.. korang jangan risau.. mudah cari makan kat sini. sebab kat sini ramai orang Islam. harga makanan pon lebih kurang harga makanan kat Malaysia ja. kira yang tu kita boleh dapat tempat yang class la.. kitorang tak berani nak try makan kat gerai-gerai. bukan belagak.. tapi kita kan bukan orang sana.. nant order nasi goreng ayam.. tak pasal-pasal daging ayam tu daging kucing.. acaner tu... ? HAHA ! nak elakkan menda was-was ni.. sonang jo.. korang order IKAN ! hehe ! lagi satu.. kalau pegi makan kat gerai-gerai tepi jalan tu.. risau pasal kebersihan. jangan macam-macam.... tengah seronok bercuti.. tetiba sakit pulak. rugiii datang jejauh... hihi ! 

33 comments:

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

andri hardiansyah said...

" DIDOT RENT CAR "

MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

W/A OR TEXT TO :
+6282216768825 (Toto )
+6281235111103 ( Astri )

Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

Whatsapp :
+6281235111103 ( Astri )

EMAIL TO :
astri.ryunita@gmail.com


CITY TOUR IN BANDUNG :

City tour one day ( IDR 450 ribu )
Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



CITY TOUR IN P. BATAM :

AVANZA ( IDR 500 rb )
INNOVA ( IDR 650 rb )
VAN ( IDR 900 rb )

Day One Tour Bandung
1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
2. Shopping & lunch at pasar baru
3. Shopping at Toko Tiga Jeans
4. Shopping at jl. riau factory outlet
5. Dinner at R.M Ampera


Day Two Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
3. Flotting Market
4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
5 . Lunch at Kampung Daun
6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

Day Three Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Cibaduyut
3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

andri hardiansyah said...

" DIDOT RENT CAR "

MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

W/A OR TEXT TO :
+6282216768825 (Toto )
+6281235111103 ( Astri )

Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

Whatsapp :
+6281235111103 ( Astri )

EMAIL TO :
astri.ryunita@gmail.com


CITY TOUR IN BANDUNG :

City tour one day ( IDR 450 ribu )
Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



CITY TOUR IN P. BATAM :

AVANZA ( IDR 500 rb )
INNOVA ( IDR 650 rb )
VAN ( IDR 900 rb )

Day One Tour Bandung
1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
2. Shopping & lunch at pasar baru
3. Shopping at Toko Tiga Jeans
4. Shopping at jl. riau factory outlet
5. Dinner at R.M Ampera


Day Two Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
3. Flotting Market
4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
5 . Lunch at Kampung Daun
6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

Day Three Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Cibaduyut
3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

Astri Ria Yunita said...

PROMO PACKAGE JANUARI 2014 - APRIL 2014 :

1.CITY TOUR BANDUNG IDR 425,000.00 + SNACK BUCKET @IDR 30,000.00
**snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

2.NORTH BANDUNG TOUR / LEMBANG AREA IDR 500,000.00 + SNACK BUCKET
@IDR 30,000.00 + FREE VISIT TO RUMAH BUNGA RIZAL / CACTUS GARDEN
**snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

3.SOUTH BANDUNG TOUR / CIWIDEY AREA IDR 550,000 + SNACK BUCKET @30,000.00
**snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
*** rumah rizal garden tour ( anggrek garden, succulent, ornamental plants, etc )

4.Homestay IDR 525,000.00 Capacity for 5-10 pax w/complete facilities + Breakfast + Snack @IDR 30,000.00

**snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
***breakfast variety ( chicken porride/curry rice/bread )

MORE INFO :

whatsapp/ text +6281235111103 ( astri )

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Kyran Trans said...

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

call me CONTACT US

Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

Salam Kenal KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH ).Minta izin pasang Iklan di Blogger Kaka menawarkan Perkhidmatan Swa Kereta Murah bandar Bandung...



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )

Kyran Trans said...

Assalalmualaikum

kyaran Trans Bandung minta izin kepada kaka untuk pasang iklan di Blogger kaka.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
THANK FOR YOU VISIT

Kyran Trans said...

Assalammualaikum

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH ) minta izin pasang ikan di Blogger kaka..



Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
TERIMA KASIH

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

ican yorke said...

Sallam akak :)
bila berkenan main-main ke bandarkembang.blogspot.com,disitu lengkap review tentang bandar bandung....beserta perkhidmatan travel yang selesa dan murah :)

java travelline said...

bromo tour, bromo tour package, bromo tour from surabaya, bromo tour price, bromo tour murah, bromo tour review, bromo tour dari surabaya, bromo tour tripadvisor, bromo tour malang, bromo tour paket, bromo tour travel http://javatravelline.com/



PAKEJ PELANCONGAN BROMO

Surabaya - Bromo - Malang / Batu - Surabaya via Tanggulangin

HARI 1 :

Ketibaan di Lapangan Terbang Surabaya. Bertemu & di sambut oleh Pilot pelancong kami, teruskan ke Bomo (Kampung Cemorolawang / Tosari)



HARI 2 :

Pada pukul 3.30 pagi, memulakan perjalanan ke Gunung Bromo, untuk menyaksikan matahari terbit dari tepi kawah. Merentasi lautan pasir dan mendaki 245 tangga. Kembali ke hotel untuk sarapan pagi dan berkemas semula. Seterusnya ke Batu, dalam perjalanan, melawat Taman Safari Indonesia untuk melihat koleksi haiwan-haiwan dari benua lain.



HARI 3 :

Sarapan pagi di hotel , teruskan lawatan ke bandar yang meliputi perladangan epal , air terjun Cuban Rondo, Seramik Dinoyo. Kemudian bergerak semula ke Surabaya dengan di mulai Tanggulangin untuk melihat Industri Rumah Kulit dan ke Sidoarjo untuk mendapatkan Keropok Udang + Embroidery.



HARI 4 :

Sarapan pagi di hotel, bertolak ke airport untuk berlepas







Mrs EVI



+6281 233 917 870



info@javatravelline.com



www.javatravelline.com









mount bromo tour, mt bromo tour, bromo ijen tour, mount bromo tours, bromo tours, mt bromo tours, tour to bromo, bromo mount, mount bromo package, mount bromo facts, mount bromo trekking, mount bromo pictures, mount bromo eruption, mount bromo in indonesia, mount bromo photos, mount bromo news, mount bromo national park, mount bromo lonely planet, bromo hotel, mount bromo hotel, bromo cottage hotel, mt bromo hotel, grand bromo hotel rates, hotel lava view lodge bromo, cafe lava hotel bromo, bromo mountain, mountain bromo, bromo mountain indonesia, bromo mountain tourism, what is highest mountain, in at the mountain, bromo volcano, mt bromo volcano, volcano bromo, bromo volcano indonesia, mount bromo volcano, mount bromo travel, bromo travel, bromo travel guide, travel bromo, travel to bromo, bromo indonesia, travel, volcano at indonesia, live volcano in indonesia, the volcano in indonesia, volcano mount, mount volcano, volcano article, this is a volcano, lava view lodge bromo, bromo cottages, bromo tengger semeru national park, bromo trip, bromo eruption, bromos, bromo mt, mt bromo eruption, bromo national park, lava lodge bromo, sea of sand bromo, visit bromo, mt bromo facts, bromo drink, how to go to bromo, from surabaya to bromo, bromo seltzer, bromo selzer, bromo, highest mt

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

Pakage untuk 6 orang keatas

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM180 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM220 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

Bogalakon Tour said...

Assalamualaikum...wr...wb...Tuan/Puan Perkenalkan kami Bogalakon Tour sebuah Company yang memberikan perkhidmatan tour groud handing di beberapa tempat favorit lawatan.
Insyallah,driver & tour guide kami santun,jujur dan mesra yang selalu akan bawa anda ke tempat kawasan favorit Bandung,Jakarta,Bogor.
Bagi Tuan/puan yang hendak bercuti ke Bandung,Jakarta,Bogor city Tour dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung,Jakarta dan Bogor,boleh hub kami:
Pin BB : 265577D0
Call : +6285722 692 692
WhatsApp : +6281220 375 375
Facebook: Dicky Bogalakon{dicky.bogalakon@ facebook.com
Email: bogalakontour@ gmail.com
Insyaallah dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik.
Terima Kasih.

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 215/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 245/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 345/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 2
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 295/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 345/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..430/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong


Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport)
Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara)
Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..


1). Transport
> IDR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com


Terima Kasih

BaladewaTour Agus Priyo Utomo
Marketing director Baladewa car tour & travel

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 215/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 245/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 345/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 2
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 295/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 345/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..430/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong


Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport)
Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara)
Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..


1). Transport
> IDR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com


Terima Kasih

BaladewaTour Agus Priyo Utomo
Marketing director Baladewa car tour & travel

Adel Putri said...

SEWA KERETA MURAH BANDUNG

JOM JOM BAGI MURAH

Assalamualaikum Tuan/ Puan

Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

Perkenalkan kami dari ADELTRANS 81 Bandung Tour & Transport.
Sebuah Compeny Sewa Kereta Murah Bandung yang memberikan perkhidmatan tour di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Joom tempah Sewa Kerata Murah ADELTRANS 81 Bandung :

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova (7 seat) / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 625.000

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 825.000

HARGA SUDAH TERMASUK:
@ kereta
@ Petrol
@ Parking
@ Driver
@ FREE DRINK DALAM KERETA

#UNTUK PICK UP JAKARTA HARGA BEZA#
SILA CALL COMPENY ADELTRANS 81:
Call :+6281572435003
WA :+6281910422636
WA :+6281809692300
Email :ADELTRANS81@GMAIL.COM

Semoga Info Sewa Kereta Murah ADELTRANS 81 Dapat bermanfaat bagi Tuan/Puan yang ingin bercadang cuti di Bandung OR Jakarta
#JOMSHOPINGBANDUNG
#JOMMELAWATBANDUNG
#JOMCUTIBANDUNG

Terima Kasih

Ahmad Alifa said...

Salam uolllssss

Jom Semua Bercuti Kat Bandung
Promote Promote Special Offer nihhh
Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
murah nye sampaiii pengsan ni

Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
butiran perjalanan
Day 1 
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah 
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet Jalan Riau
>dinner at iga bakar mas giri

Day 2
>Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at klc cafe
>deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
>Strawberry and tea park 
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
>dinner at balacan

day 3
>kawah putih or trans studio bandung (option)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah

325rm per person if 6 person
320rm per person if 7 person
315rm per person if 8 person
310rm per person if 9 person
300rm per person if 10 person

*rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

*RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

*no hidends charge

whatapps or email laju-laju : 

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :
ahmadalifabandungtour@gmail.com

Ahmad Alifa said...

Salam uolllssss

Jom Semua Bercuti Kat Bandung
Promote Promote Special Offer nihhh
Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
murah nye sampaiii pengsan ni

Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
butiran perjalanan
Day 1 
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah 
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet Jalan Riau
>dinner at iga bakar mas giri

Day 2
>Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at klc cafe
>deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
>Strawberry and tea park 
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
>dinner at balacan

day 3
>kawah putih or trans studio bandung (option)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah

325rm per person if 6 person
320rm per person if 7 person
315rm per person if 8 person
310rm per person if 9 person
300rm per person if 10 person

*rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

*RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

*no hidends charge

whatapps or email laju-laju : 

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :
ahmadalifabandungtour@gmail.com

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

NOW U CAN GET RAMADHAN FROM NOW
START THIS APRIL

PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 350.000 / RM 112
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 350.000 / 112 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 450.000 / 145 RM
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
INSTAGRAM : KYATRAVEL
cp : aulia

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...