expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

08 November 2013

Selamat Bertunang Amri & Mazura


Deepavali lepas.. Aku balik Kelantan. Kali ni special sikit. balik untuk majlis pertunangan adik ipar aku. Amri. (Adik Incit Somi laaa.. ) pastu lagi best sebab kitorang konvoi 3 kereta . kereta kitorang. kak long & Amri sendiri. dalam perjalanan balik.. kami berselisih dengan sek2 The Red Worrior berkonvoi ke Shah Alam. mentang-mentang TRW masuk final yea... kemain korang kannn .. meriah !!! jalan kitorang.. seyessss lengang dan best gilerrr !! kitorang tak pernah la dapat balik Kelantan dengan jalan yang lengang sebegini. Jalan Gua Musang pulak tu !! Alhamdulillah.. dipermudahkanNya.

Keesokannya..Kitorang gerak untuk pergi meminang pada pukul 8am. Oh ! rumah petunang tu kat Gua Musang. Kitorang macam patah balik la kan ? kat kepala otak aku ni.. ingat Gua Musang ni dekattt la kan... ghupa-ghupanyaaa !!! uwwaaaaaaaaa !! jauhhhhhh !!  tido.. bangun.. tido bangun.. takkk sampai2 lagi.. haku ingatkan.. Gua Musang ni kira dekat la jugak maklum la 1 negeri.. ghupa-ghupanyaaa.. TIDAKKKK ! T_T jauhhh !! aku asa 4 jam jugak kitorang atas jalan... -_-"

kitorang singgah R & R Gua Musang. Kali ni opkos la lengang. g toilet pon bersih jek. orang pon tak ramai. hehe ! saya sukaaa !! saya sukaaa !!! :D

Dulu orang tolong pegangkan hantaran kitorang. sekarang turn kitorang pulak. hikhik ! :)

On the way - Kitorang berempat. keta kak Long tak bawak. yea lah.. dah sah2 kete kitorang besar dan kosong. apa lagi.. meh memadatkan ! hihi

kemain dia.. sampai kat R&R Gua Musang.. ada buaian bagai. suka la dia.. ada orang melayan dia main menda alah ni..  
"aku ade.. ko ade ??? yeayyyy !! aku je adeee !!  " memang Ummi Ngah takde la.. nak letak bontot pon tak pasti muat ke takk Kakak oi !! -_-"
Rombongan meminang


Selesai buang apa yang patot... kami teruskan perjalanan. pergh ! jauh lagi !! -_-" Sabar je la.. tu la.. dah aku dah set dalam kepala hotak cakap Gua Musang tu dekat.. sekali haaa.. hambek ko !! padan muka aku !!

Alhamdulillah.. sesampainya kami dirumah petunang... kami dijamu dengan makanan tengah hari yang superb sedap !! (sebenarnya kompius jugak samada aku lapar ke sedap. HAHA )

lapar tak ? aku tengok ni aku sendiri rasa lapar nih !! 
Lepas semua dah makan kenyang-kenyang.. majlis pertunangan pon diadakan. perbincangan antara dua pihak pon dijalankan. Akhirnya... tiba lah sesi menyarung cincin . hehe !

Sorry la gambar jauh. sebab segan nak berdiri g amek depan-depan. hekhek ;) BTW.. nampak tak petunang tu malu-malu kucing bila disarungkan cincin ? HAHA ! 
ni pulak sesi penyarungan cincin untuk lelaki . ok.. suchan tu baru start nak sebokk . 

Selesai upacara penyarungan cincin.. macam biasalah. mesti ada sesi amek gambar family kan ? HEHE !

Haaa.. buda kecik ni dah start dah sibokk dia.. HAHA ! jika kompius. meh aku bitau.. si kecik tu tengah buat PEACE ! HAHAHA ! 
Ayah Cik tengah ajar buat peace. HAHA ! 

ni giliran Ayah & Mama. tengok belakang Mama. ade je si kecik tu.. Kakak oi !! sibok la awak .. HAHA ! 
Ipar duai.. HEHE ! saya dan bakal biras berpakaian sedondon. ihikss ! :)

HEHE ! Pengantin Lama dengan Petunang :)
*sama tak muka Incit Somi dengan adik die ? :) *

motip handbag atas riba adalah untuk melindungi apa yang tak patot yea :)

family Kak Long

Bila petunang asek nak bergambar.. Si kecik ni asek nak masuk.. incit Somi dukung bawak keluar. HAHA !

tengok muka dia.. muka tak puas hati tuu

nak bergambar kekonon family bahagia la. sekali si kecik ni takde mood lak nak bergambar. haihh ! Ummi Ngah je yang senyum sensorng .
Gambar  ada Si kecik penyebokk

gambar tiada si kecik penyebok. HAHA ! 
kakak.. kalau kakak baca sendiri cite ni.. ketahui lah kakak ! awak sangat nakal !!! 
Balik dari meminang kami singgah cool blog kat Beris. panas sangat.. so memang layannn !!! 

Dah ngupa tengah promote CoolBlog plak. hehe ! err.. pandai jugak Norman amek gambar. aku nampak separuh jewwww.. yewww... yewww... !! 



Akhir kata :

Selamat Menempuh Alam Pertunangan Semoga Tabah Mengaharungi Setiap Dugaan Yang Mendatang. 





yang pernah bertunang : (nak jugakkan )

Shela Abd Rohman 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...