expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

15 December 2013

Tetamu di Teratak Kecil Kami

Sabtu : 14/12/2013

Kami menerima tetamu yang dah lama nak jumpa. jarak memisahkan kami. ecewah ! :P

Tetamu kami ni orang jauhh ! tapi dekat dengan kampung aku.. Oghang Penang ! Nisa & Isa. dann.. ARISSA ! sejak Arissa lahir.. aku tak pernah jumpa dia lagi. ya la.. tak berjodohan berjumpa. Last skali aku jumpa Nisa masa ni. waktu tu Arissa dalam perut lagik.. Kiranya kami kalau g Penang.. memang wajib la singgah rumah depa ni.. Kalau tak singgah.. siap lahh ! HAHA ! =)

Diorang sampai petang umah aku.. masa tu Incit Somi masih ditempat kerja. So aku sorang ja la.. sambut kedatangan depa ni.. excited jugak la.. orang jauh mai kan... HIHI !

Sampai ja.. Isa cakap kat aku..

"Bandar Sunway Semenyih ? Awat tak macam BANDAR pon ? "

HAHAHA ! aku mampu gelak ja la.. hampagass betoi ! salahkan orang yang bagi nama ni laaa ! =P

Akhirnyaa ! kami berjumpa jua..
Buasnyaaa budak nihhh !!  =)

Lepas diorang rehat-rehat.. Incit Somi balik.. dan rehat sekejap.. lepas maghrib kitorang dicide nak bawak tetamu special kami ni p jalan-jalan IKEA. HAHA ! biasa la.. aku rasa IKEA ni tempat wajib la kot bagi orang yang dah kawen ni. Tambah-tambah pulak Nisa ni suri rumah sepenuh masa. Mana la tau.. kot2 ada terbekenan apa2 or nak amek idea deco-deco kat IKEA tu.. hikhik !

Nisa, Arissa & Isa. Semuaaa ada pekataan 'isa' . dari Daddy , mummy, baby.. 
Yeyyy ! Arissa dapat kerusi ! Kopak duit Daddy. hikhik !
kemain suka dok kat sini. sampai kan nak keluarkan pon susah.  Payah nak dapat budak suka duduk kat kusi ni.. 
kenapa saya kena pakai topi ni Mummy ? uwwaaa !! 

Mummy ! tak nak laaa !! tak nakkk !! wuuuuwuuuuu 

Eh, aunty nak amek gambar eh.. ok la. saya senyummmm

yesss ! saya boleh bukak sendiri !! 

balik dari IKEA dalam pukul 11.30pm aku rasa.. *aku baru tau IKEA akan bukak lame bila weekend*
terus cari tempat makan. Isa ni nak makan satay.. pegi kat Ramal Junction tu.. opkos la satay willy tu dah habess... lepas tu decide pegi Sup Gear Box kat Bandar Baru Bangi. makan kat situ.. erm.. tak sedap mana.. tom yam ceroi .. huhhhh

Keesokan ari.. kitorang breakfast kat Roti Canai atas bukit Bandar Baru Bangi.. *hehe ! aku malas nak masak * Puass hati bila Isa cakap dia suka tempat ni. SEDAPP dia kata.. Otak-otak dia sedappp.. roti canai sedap... HAHA ! Pasni kalau hampa mai lagi.. kami bawak p sana ja la no =)

roti canai kat sini tak berminyak sangat

hihi ! Arissa tidoo jek.. 
Lepas breakfast kat sini.. Terus pegi Petaling Jaya. untuk apa ?? SALE pensonic ! HAHA ! siap mintak tolong Sue antar location. begitu bersungguh aku nih ! yea la.. nak beli vacum niat asalnya.. tapi dah pegi sana.. beli menda lain. vacum kat sana x mengikuti citarasa Incit Somi. So, tak beli la.. Diorang pon.. sama... join skali.. pon shopping jugak.. hekhek !

Settle je beli apa yang patut kitorang terus g Mid Valley. nak melawat orang sakit. kedengaran pelik kan ? Aku pon tak sangka atas midvalley tu ada Hospital ! HAHAHAH ! iHEAL Hospital. Diorang nak melawat mak saudara diorang. Pestime la aku masuk hospital swasta. HAHA ! 

lepas melawat.. kitorang g jalan-jalan Mid Valley. Ya rabbi ! Bapak ramai orang.. aku pon tak paham.. jalan sat ja. sebab orang terlampau ramai. geng-geng somi ni tak suka. tapi bagi geng isteri ni.. takdaq masalah.. shopping boleh diteruskannn ! Disebabkan geng somi tak suka.. so, kena balik lah.. :( 

isa nak makan kebab. aku tak tau pulak nama kebab tu. lokasi pon tak tau. so.. kami p KFC Sg Besi. sebab lapaq.. tak daq idea dah nak p kedai mana. masa kat KFC tu la baru la.. dapat whassapp dari Shahril.. tunjuk dia makan kebab. aku tunjuk kat Isa. Isa kata.. 

"yang tu laaaaa ! "

Aiyo ! dah tak sempat dah nak pegi.. kebab tu kat Bangsar Village. tak pa.. len kali.. kan nak mai lagi bulan ni ? HAHAH ! Nanti kita p naaa ! 

pastu nak ajak p Daiso. nampak gaya cadangan tidak diterima pihak somi. sedih hati isteri. nak pegi beli bakul ja pon kat Daiso Mines tu.. lagipon kereta isa nak kena repair. sebab ada rosak kat break kata depa ni.. erm.. tak pa lahhh !! 

masa on the way balik .. Amin call. jadi nak datang umah kitorang. Alhamdulillah.. ramai tetamu kami weekend ni . bawak isteri & anak dia. Anak dia.. perghh ! Hyper jugakk ! maybe anak-anak depa ni hyper sebab gen dari bapak la kot. HAHA ! anak aku nanti aku tak tau la.. 

lepas lepak umah aku sekejap. dan pihak somi-somi sibok repair break keta isa.. kami pon pegi ke tempat yang diidamkan Isa.. MAKAN SATAY. 

opkos la Satay Willy . Nampak tak ada tag. "jalan-jalan cari makan " 
aku tukang amek gambaq. memang takdaq dalam gamabq. yang 3 somi orang tu.. depa tu bestfriend masa belajaq dulu. ni tak cukop lagi geng ENAM JAHANAM . kena sabaq tunggu bulan 4. harap-harap menjadi lah =)

arissa, jom kita selfie . hekhek ! 

Arissa ni aku suka ciom-ciom dia sampai dia marah,. HAHAH ! sapa suruh wangi + tembam ??


Mudah-mudahan plan bulan 4 menjadik ! 


Aaminn ! 




Ok, Bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...