expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 January 2014

Langkawi : Honeymoon Berjemaah Langkawi [Part 1]

15hb 1 - 18hb 1 ari tu aku g Langkawi.

Honeymoon berjemaah kekdahnyaa...  

aku g berempat. Aku, incit Somi, Dayah & Seli. kitorang g nek flight. Bukan nak belagak kaya eh.. kitorang berlagak miskin la ni.. sebab bila dikira, tambah darab bahagi tolak.. g naik flight lagi murah dari naik kereta. pepaham la kan.. betapa 'dekat' nya Langkawi. 

Kitorang tunggu tiket murah Air Asia la. apo lagik ?! hikhik ! pegi balik untuk 2 orang.... RM222 kalau tak salah aku. kitorang beli tiket 3 bulan awal. hewhew ! sooooo.. berbaloi ke idaq ?? =)

15hb hari Rabu.. kebetulan.. kitorang tak pasan pon yang 14 tu memang cuti. maulidurrasul. so, 14hb tu lepak2 umah.. petang2 tu g la umah Day. Umah diorang dekat Labu nuhhh ! memang dekat la nak p LCCT esokk.. So, makan malam malam tu aku bawak barang-barang steam boat kitorang laki binik . HAHA ! boleh tahan banyak eh.. Aku laki binik memang kuat menkedarah ! =)

Ayah-ayah sangat kan ? pakai kain pelekatt ! 

ni lah makanan kami malam tu =)
Keesokan harinya jirang diorang tolong hantarkan kitorang. so sweet.
Ni first time aku nek flight dengan Incit Somi. kekunun excited. HAHA ! 

tu muka incit somi tak pakai sungglases. nampak terpaksa kan ? HAHA

sampai juling la mata aku.. HAHA ! 
Dalam flight aku dapat duduk sekali dengan incit Somi. Day tak dapat duduk sekali dengan somi dia. 

colour block sangat khenn ? =P
Sampai Langkawi dalam pukul 1 stengah aku ase. HAHA ! (banyak makan semut.. aku terlupa )







Settle amek beg.. teus gerak. mase tu la baru nak cari bank.. JANGAN risau..dalam airport tu ada CIMB Bank dengan Maybank. Kiri kanan jek. sonang yo !

Kereta sewa ? Kitorang tak boking pon. sebab bila google. standart viva sehari dah RM70. hurm.. kat airport tu jugak Seli dapat keta sewa. RM160 4 hari 3 malam uols ! kira sendiri 1 hari berapa hengget ! =)

2 malam kitorang menginap di Rumah Persekutuan Holiday Villa, Pantai Cenang. Cane leh dapat ?  rezeki la kot. Seli yang booking. aku tau bayau jek. sebab ade yang cakap.. kontrak tak boleh. Aku kan kontrak... Seli je tetap.. pastu ada yang cakap badan berkanun tak boleh. kitorang ni badan berkanun la. tapi tu la.. rezekiii..... =)

Bini-bini berfotogedik jap 

Ni la VIVA yang kitorang sewa tu. ok sangat ! RM50 je minyak sepanjang 4 hari. tu pon ade lebih mase kitorang hantar tu.. 

Masuk nak check in. rupa-rupanya kena check in kat Hotel Holiday Villa sebelahhh bangunan ni... 

muka excited 

para suami memang excited tengok bilik. sampai isteri pon ditinggal. 
Lepas tengok bilik.. rehat kejap.. kitorang kuar g makan. Disebabkan Seli dengan Day penah datang.. So, Seli bawak g kedai sedap. yang murah. HIHI ! Memang PUAS HATI baq hang ! 

konyang !  Alhamdulillah
Aku dengan Incit Somi dah settle. diorang ni  belomm.. 

Lepas makan.. baru la kitorang g jalan-jalan kat pekan Pantai Cenang tu.. uishh ! tak ramai Melayu. aku dok ghasa macam aku p negara oghang la pulak. ye la.. ghamaiii nyaaa omputeh ! Jalan-jalan dan kitorang cari pakej Island Hopping untuk keesokan hari. Alhamdulillah.. jumpak. sekepala RM25. pegi 3 tempat. Tasik Dayang Bunting, Pantai beras Basah & tempat ada burung helang tu...( yang tu aku cita next entry lahh ! )
kat sini la kitorang beli pakej tu.

Dalam jalan-jalan tu., kitorang beli lah.. stok air mineral.. memasing. memandangkan laki binik kuat minum ayaq. pastu aku pon dok cari la tshirt hitam lengan panjang. sebab lepas ni nak g berendam pulak,.. pastu si Day ni sebokkk nak belio sunblock. sebab tak nak hitam kata dia... nak g kenduri kawen pulak next week. dia kata tak lawa masuk gambaq nanti.. hewhew!

Budak tak nak hitam. kununnye... dok cari sunblock.. 
Plan asal.. ingat nak mandi kolam kejap. pastu nak mandi laut. memandangkan belakang tuuuu jek pantainye.. tapi ralit dok menyelam amek gambaq.. tak dan nak p la.. HAHA ! duk bekubang je la kat kolam tu.... hewhew !
Seli cakap, die teror angkat Day. HAHA

Asek nak terapong je 2 ekor duyong ni. HAHA ! DUYONG okay ! 

Lawak aku ase tengok Seli. 

Yang aku.. asek nak TERAPUNG je. maybe dah memang macam PELAMPUNG la kot ! HAHA






Platipus & Duyong. HAHA ! aku tu sebenaqnya dah nak terapung ! HAHA


 
tengokkkk !! gambar aku.. mesti aku nak terapung. haha

aku pakai je contact lens mase swimming ni. sebab tu aku pakai natang tu. hihi ! baru boleh celik dalam ayaq...  =)



 Disebabkan kitorang dok berendam beria-ia.. maghrib baru naik. macam mana nak p mandi pantai ?? huhu !

balik bilik, siap-siap.. nak g dinner pulak. kitorang g dinner kat gerai-gerai kat pekan Kuah,. yang tu tak nak cerita. sebab kitorang dapat gerai TAK BAGUS. so, selesai hari pertama. =)





*banyak eh gambaq kali ni ? hihi ! layan je la.. jangan muntah sudehh ! ;) *

2 comments:

Hana_Nana said...

ala omel omel la korang dua orang nih..best la berjemaah ada org tolong amekkan gmbaq..underwater tu guna camera ape?boleh upah ni utk kitergnye projek underwater nanti..hehe..

Shela Abdrohman said...

Hana... kitorang guna handphone jek. Hewhew =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...