expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 March 2014

Langkawi : Island Hopping (Part 2)

ini adalah sambungan dari entry INI

Hari Ke-2 hanimun berjemaah :

Hari ke - 2 kitorang g Island Hoping. Alaaa.. yang kitorang beli pakej semalam tu.. kitorang amek yang pukul 9am. senang..mulakan aktiviti diawal pagi.. kitorang tunggu van kat lobi (dari agent yang kitorang amek tu) datang amek kitorang untuk ke pantai..

kitorang pegi terus pakai baju untuk swimming. memang dasar pantang jumpak ayaq ! Kan nak g Tasik Dayang Bunting tu.. hasrat dihati memasing.. nak berendam la.. nak minum air tu la.. ikhtiar nak mengandung... HAHA ! (Jangan ikut. ni khurafat)

harus la aku bergedik santai.. hihi ! 
Lepas tu van datang amek kitorang... erm.. yang tak boleh blahnye... rupa-rupanya.. tempat nak naik bot tu.. hanyalah di belakang hotel kitorang. yea.. BELAKANG Hotel.. kalau diikutkan.. kalau kitorang jalan kaki dari blik ke pantai tu LAGI DEKAT dari pegi ke lobi.. pastu tunggu van.. hoihhh !

ni suasana Pantai Chenang dipagi hari... 

nampak yang ramai-ramai tu ?? haa.. diorang pon nak naik boat jugak.. 

masa ni on the way ke Tasik Dayang Bunting.. happy sangat la tu Incit Somi aku tuh.. kemain peace bagai.. kalau tidakk.. JANGANN HARAPP die nak peace bagai macam ni.. 

gemok eh ? arghhh ! ade aku kesahhh !! =P
awal Seli bagi Day ubat stress. kehkeh 

Lokasi pertama.. kami dibawa ke Tasik Dayang Bunting.




Jaga-jaga yea kak Senahhh.. banyakkk kott monyet berkeliaran.. berani-berani pulak tu ! kalau ko bawak plastik.. haaa.. hati-hati.. dia memang boleh sesuka hatii ja rampas.. memang menjerit jugak aku dengan Day. ade pelancong.. yang beria amek gambar.. pastu skirt die kena tarik.. yea lah dek nonn ! kot ya pon nk stailistaaa.. p pakai skirt pulak dek nonn.. aku ni.. siap pakai suar mandi & tshirt bodo jek! kehkeh !  sebab kitorang memang jenis pantang jumpak air.. hewhew !

Day : Ermmmhhh !
Seli : merajok la tuhh ! ermmmhh ! 
nampak tak sebelah kanan bawah.. haa.. tu memang menunggu la tuh.. huhu  ! 
Tasik ni terletak kat atas bukit.. korang kena mendaki sikit. tapi bagi pompuan yang dah takde stamina macam aku.. memang mencungap lerr.. kuikui !! nak mandi Tasik Dayang Bunting punya pasaiii ! Aku ni tak pandai sangat berenang. setakat nak apungkan diri dalam swimming pool memang aku confident ler.. masuk tasik ni.. yang memang dalam gila.. aku MEMANG sewa jaket la.. punya lahhh nak berendam.. dah memang jenis pantang jumpa air.. haihh ! ghasa RUGIIII sangat kalau stakat p celop-celop kaki. huhu !

nampak muka happy jumpa air?? 

hamboi.. kemain kan ?? padahall.. kalau aku bukak jaket tu.. memang tenggelam.. 

ewah-ewah diaaa.... 

Si Day ni mamng pandai berenang. so.. memang penat jugak la dia. 'mengayuh' . aku jugak yg rilekkk ... kehkeh 

best kan orang pandai berenang ? tgk blakang aku . main terjunnn je.. air dalam gilaaa ! berenang macam ikan ! Huntonggg laaaa !! lagi 1.. aku tau.. korang mesti tengah 'cuci mata' kan ? =P

Dah la si Day ni dok mengayuh sakan. aku rilek g kat dia. haha ! naseb bek dia ok.. 

sebenarnya Seli yang amek gambar. tapi.. korang buleh agak tak.. die amek gambar kitorang ke sape? -_-"


Day dah penat. aku ja berendam. manfaat betul-betul la. sewa kot jaket tu,. RM10 hiang tauuu ! 

Tinggal aku sorang ja antara kitorang berempat dok berendam. hoihh !! Bahagiaaa ! 



Incit Somi pon turun,. die pon cam berani tak  berani jek.. 

Haa.. rilek kan aku ? 

nampak macam kitorang berempat kan ? haha ! tu ntah sape-sape
oh lupa nak cakap. masa boat turunkan kitorang.. adik boat tu cakap.. die bagi masa 1 jam untuk kitorang bersuka ria disini. kehkeh ! dah puas mandi. pastu dah agak-agak sampai 1 jam.... kitorang pon naik.. dah kembali kat tempat bot tinggal kan kami tadi. alah.. kat tempat yang banyak monyet tu la... huhuh..

SEKALI !

Cari bot kitorang dah takde.. pehhh ! KENA TINGGAL !

peace bagai lagi.. walaupon kena tinggal bot. 


boleh agak kot mana gambar Seli amek dengan Day amek.. gambar ni agak-agak sapa? -_-"
alang-alang dah kena tinggal.. bergambo ler

tempat yang sama. tuka orang jek. hewhew

buang masa dalam stengah jam menunggu bot trip seterusnye datang amek. haaa.. bila bot kitorang sampai.. siap kena marah la dengan adik bot tuh. cesss ! yea la.. salah kitorang.. asyikkk sangat berendam... -_-"

Lepas g Tasik Dayang Bunting.. destinasi seterusnya.. pegi tempat helang makan tu.. tapi tengok je la helang makan jauh-jauh..

Lepas ke tengok helang makan.. kitorang ke Pantai Beras Basah. Tak mandi pon kali ni. dah pukul 12 tgh hari. memasing tak nak hitam.. duduk je bawak pokok tunggu adik bot tu nak gerak balik...

dah takde mood dah. tapi kami para isteri sememangnye sentiasa bersemangat untuk bergambo. kihkih  !
 Settle island hopping kami.. kat jeti.. terus tengok.. cenderahati . alah.. pinggan yang ade gambar kitorang tu.. hehehe !

senang buat duit. pinggan mcm ni je dah RM10. huhu  !



Van tadi hantar kitorang balik tempat yang dia amek tadi.. balik.. penat. lapar. terus balik bilik. Tido sekejap ! Haha ! aku pon tak tau letih tang mana.. kihkih ! buat terokk !



Ok.. habis cerita bab island hopping.. pheww !




ok bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...