expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11 March 2014

Restoran Makanan Korea Di Kajang / Bangi

Anda peminat Kpop? Anda penggemar drama Korea ? Senang cerita.. Anda sorang yang jatuh cinta habiss dengan Korea sampai tahap berangan nak kawen laki Korea dan bermaustatin di Korea ? HAHA ! ok.. aku overr ! =P

Ayat yang sepatot aku guna..

 "Anda sedang mencari Restoran Makanan Korea di Kajang/ Bangi ? " 

Haaa !! sini tempatnyaaa !!! 

Milk Moustache Cafe ! 




nahhhh ! Koordinat : lat 2.979722261 , long 101.774444580

Restoran kat sebelah Tol Sungai Ramal jek.. Dalam area Kajang Putra.. Tak pon kalau tak tau lagi.. alah.. belakang Restoran Cibiuk sebelah Tol Sungai Ramal tuhh ! haaa.. yang tu laaa ! =)

Restoran ni memang halal. tukang masak, tukang amek order, bancuh ayaq.. semua Melayu. 100% Melayu.. 

Kedai die.. kecik jek. comel gituuu ! pastu dah masuk kedai makanan Korea.. opkos la ada barang-barang or gambar retis Korea sikit kanzzzz... 


Abaikan budak tudung pepel muka garang itteww


Belakang tu dah nampak tukang masak. kedai die cumel jek.. 

bagi peminat barangan IKEA.. mesti dah tau dah perabot-perabot ni dari mana kan ? 

Sorry aku tak kenal artis kpop. aku tengok muka diorang samaaa jekk ! :P





lorong untuk ke toilet. pandai orang yang lukis.. cumelll je kartun ni




Yang aku tengok. majoriti perabot dalam kedai ni , IKEA mariii.. hehe !

Ahhh ! asek dok cita pasal deko je kan ? nak tau pulak makan dia macam mana kan ?

Harga makanan kira sedang-sedang. kira masih dalam logik akal. rega macam korang g makan Secret Recipi. (Tapi aku dah rasa mahal. maklum la.. g kedai makan nasi campur hari-hari baru RM6-7 sehari.. huhu !) kalau ko datang makan sini hari-hari.. kalau jenis gaji 7k.. aku asa ok.. kalau jenis gaji cukop-cukop makan macam aku ni.. hehe ! cukop la tu.. berbulan-bulan sekali datang.. hikhik ! 

Haa.. ni antara makanan yang kitorang order hari tu.. Tapikk ! SORRY ! aku tak ingat nama.. aku tau tengok gambar.. lepas tu order.. kehkeh ! 

aku tak ingat nama.. tapi rasa dia aku rasa macam makan yong tau foo.. 

yang ni yong tau foo ade maggi 

yang ni aku tak ingat

lagi makanan 2 orang.. ntah kemana gambar tu hilang.. T_T.. maafkan saya diatas kecuaian diri.. -_-"

warna makanan dia memang MERAH-MERAH.. tapikk ! jangan risauu ! TAK PEDAS ponggg ! huhuhu ! boleh je makan.. 

memasing kebulor.. 
masa ni makanan si day je tak sampai lagik 



nagntok ke Liya ? Muahahah ! 

bagi aku la kan.. rasa dia macam kurengg skit lah.. maybe jugak sebab aku lebih suka sushi.. erm.. tapi ikut tekak masing-masing lah kan ? ehh ! lagi satuu.. kalau nak carikk tempat lepak.. kedai OKK SANGATTT ! 

Tapikkk !!! kan sebelum ni aku penah g makan kat restoran makanan Korea gak.. aku rasa makanan sana lagi sedap...nama restoran tuh.. The Street Cafe  tapi restoran ni jauhh sket..  kat Subang nuhh ! (yang aku pegi ari tu la.. selain kat Subang kat Sunway Pyramid pon ada ) weekend boley la pergi.. huhu ! 


nak tau sedap ke tak.. hampa mai lah sendiri.. rasa sendiri.. baru hampa tauuu sedap ka daq.. kena ka daq dengan tekak hampa tuuu...



Selamat Menjamu Selera !!




ok, byee !





3 comments:

Brother Bear said...

Thanks for sharing.. rindu nak balik Daejon, Korea :) ceritamama

Jurus Azizah said...

halal ke

sha hyun said...

Halal lh makcik ! Kan blogger ni dh ckp semua Malay yg sediakan. Kalau ragu takpayah gatal nak makan ��

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...