expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 August 2014

Pesuruhjaya Sumpah Area Bandar Baru Bangi / Kajang

Aku ni setiap tahun kena jumpa Pesuruhjaya Sumpah. Untuk apa? untuk renew kontrak kerja aku la.. apa lagii.. Selalunyaaa.. aku akan ke Warta Bandar Baru Bangi. Tak pun g Hentian Kajang. Hentian Kajang yang paling mencabar sikit. mencabar apa.. ramaiiiiinya orang. bukak pukul 9pagi.. tapi dah ramai yang mula beratur...

Tahun ni.. Dayah bitau aku.. dia jumpa 1 opis Pesuruhjaya Sumpah kat Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Dia cakap tak ramai orang. Aku pon pegi la.. LENGANG nak mampos wei ! tak sampai 5 minit.. dah settle.. hewhew ! iols sukaaaa ! tak buang masa. tak gitu ? 

Nahhhh.. aku bagi alamat.. Ampun Maaf dipinta.. koordinat takde. Sebab? Aku telupa nak on location kat handphone aku masa amek gambar alamat. selalunya.. koordinat automatik kat detail gambar. 

Aku rasa.. alamat ni pon dah ok dah.. In Shaa Allah.. jumpa. senang ja.. 

Landmark dia. MyMydin. Open Universiti Bandar Baru Bangi.  

Pejabat Pesuruhjaya Sumpah ni kat tingkat 1. kena panjat tangga. lif takde.. so, jangan malasss! hehe ! 

ada no telefon sekali. so, senang.. kalau carik tak jumpa.. call jer.. 


Lupa pulak nak cakap.. kene bayaran yea kat sini.. RM5 shj.. kalau nak free, pegi mahkamah yea.. :)


Okay.. semoga serba sedikit dapat membantu.



ok, Bye ! =)

**update 2016




16 comments:

NUR LIYANA SAKINAH JOHARI said...

Assalam..kalau minta sign pesuruhjaya sumpah bngi ni, kena bayar tak?

Teduhan Hati said...

salam akak. terima kasih atas makluman. saya lak kena g sini untuk urusan insurans kemalangan. semoga Allah membalas kebaikan yang akak lakukan dengan memberi kemudahan kepada orang lain.

Allahumma Ameen.

Shela Abdrohman said...

wsalam. maaf lupa pulak nak update. kena RM5 . :)

Shela Abdrohman said...

=)

Anz Priska Edwin said...

tempat ni bukak on saturday tak?

Anz Priska Edwin said...

tempat ni bukak on saturday tak?

Shela Abdrohman said...

saya tak pasti , tapi cuba call no tertera =)

suhaila Johar said...

Terima kasih atas sharing..sgt membantu

ESBI said...

Pesuruhjaya sumpah di seksyen 9 bandar baru bangi cuma kenakan bayaran rm4 shj. Bayaran itu pun tertakluk kpd akta pesuruhjaya sumpah yg dikeluarkan oleh mahkamah. Kalau kena rm5 tu maknanya kena extra charges la.

RHRS Corporate advisers said...

Terima kasih yang tidak terhingga dari saya kepada Puan Shela kerana memberi maklumat Pejabat Pesuruhjaya Sumpah saya yang terletak di Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Walau bagaimanapun saya ingin memaklumkan no telefon pejabat saya telah bertukar kepada no 03 89124925. Terima kasih.

ctmanja said...

Pesuruhjaya Sumpah d Hentian Kajang pun amik.rm4 ..lagi senang buat di Hentian Kajang sbb boleh matikan setem terus d bangunan sama di tingkat 3

aida eida said...

pesuruhhaya sumpah di hentian kajang ada di tingkat mana ye? boleh tolong bagi alamat?

aida eida said...

nak Tanya, pesuruhjaya sumpah di hentian kajang di mana ya? boleh tolong bagi alamat dan nama pejabat?

Pojie said...

Patutlah saya telefon tak dapat yang no atas tu.baru perasan no ni.terima kasih

siti hajar said...

saya minta pengesahan untuk daftar pra sekolah anak sahaja kene rm55 tau...11 keping ic / my kid..surat beranak..cekik darah sgt saya rasa...mmg btul2 sy tak rekemen dgn dia...mula2 ckp rm50..sebb dia x de duit kecik..dia kata dia cas rm55..

Helmi Hassan said...

Salam... nk cite skit je.... sebab baru kne arini (2/9/2016)
sya dok Taman equine serdang, nak jadikn cite saya cari la area yg brdekatan kt sni...dapat la alamt kt Serdang brdekatan dgn Jbtan pndftran Negra.
sya nk mtk cop je sb nak masuk gomen nanti.. lpas da cop..byrannye RM20... ommak ai... kwn ade buat rm4 je.. nak je sound kt org tu tp mcm rse xleh nk sound...maybe rse tkjut smpai ulu hti.. rse myesal lak dtg situ..huhu siot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...