expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

03 November 2014

Ahad

Malam tadi.. Dayah & Seli tido umah. Seli tolong angkatkan kotak-kotak barang. Terima Kasih, Seli. padahal, siang tu dah 1 hari keja. pastu pagi tadi kerja lagi. susah-susah tolong kitorang.

Pagi-pagi tadi diorang bersiap-siap g kerja. plan awal nak masak nasi goreng, dengan harapan breakfast sesama. harammm.. aku terlewar sikit jek bangunn.. Day dah siap dah pon. nak bancuh air pon tak sempat bancuh. kehke ! sorry , Day.

Lepas Day & Seli g keja. kitorang pon siap-siap pegi potong rambut Mie, beli barang-barang mandi dengan barang-barang nak masak sikit. Adik beradik ipar nak datang. Yea la.. esok adik dia nak pindah dah...
Rasa macam teman budak nak masuk asrama jek. melayan Mie beli barang-barang dia. 

Hari ni jugak.. Hari konvo Akmalia. Alhamdulillah, selesai master dia.lepas ni ambik PHD pulak yea. pastu title nama pon berubah Dr. Akmalia gituuu... aminnn !

Tahniahhh !

Lama aku tunggu ko konvo. aku memang nak pegi.. tapi... tu lahh. kita hanya mampu merancang... =) 

Sorry Liya.. Aku tak dapat pergi. busy dok lengkapkan barang dan packing barang nak pindah..

Petang sikit.. Adik beradik ipar aku sampai. Ape lagi.. opkos la ada si Sarah Zhufairah @ Suchan. Mood Suchan hari ni tak berapa bagos. Dia demam. so, Ummi Ngah dia ni pon.. dia buat tak kenal. sekeh kangg ! =p menyombong die hari ni. tak pe lah.. nak buat macam mana. dah nak demam. kalau tak. kitorang plan nak g berenang/berendam. semua plan cancel la sebab si Suchan tu demam.. Ibu die cakap.. bila dia demam.. asek nak suruh orang urut-urut , gosok-gosok perut die je.. haaa.. tetiba.. Nyahh dia.. nak melayan.. apa lagi.. dia suka la.. 'act like a boss ' lah dia. tangan sebok dok main ikan dia tu.. agaknya.. kalau jumpa Nyah dia lagi lama.. mau die buli Nyah dia ni..

Haaa... nampakkk ? suka la tu.. dok gosok-gosok perut dia. letak minyak angin sikit. berangin-rangin... kaki pun sila panggung. ok yang tu aku tak sempat snap. memang -- bukan main lagiiii lahh



Masa tengah sibuk-sibuk tadi tu.. Ade la si Suchan ni.. terpijak hp Nyahh dia. ingat kan okay.. bila dia balik je.. Nyah dia teringat nak tengok handphone. Dia godek2. haa.. sudahhh.. handphone tak de sound ! okk. terima kasih Suchann... bagi 'hadiahhh' . HAHAHA ! aku gelakkk jek.. Mie pon apatah lagi... gelak panjang dia.. Suchan bagi hadiah sebelum Nyahh dia pindah.. Suchan ni boleh tahan nakal.MIL dengan FIL aku cakap.. menurun perangai Nyah dia. HAHAHA ! patot ngamm ! memang selalu buli Nyah dia. Balik rumah dia.. Ibu dia cakap.. sampai-sampai ja rumah, terus pasang mainan ikan dia tu.. busy memancing. hahaha ! mana-mana lah Suchai oi.

Lepas diorang balik, kitorang sambung packing barang. pastu 5 kotak barang bawak turun. 4 Mie bawak turun. aku bawak turun 1 kotak je. tu pon aku sakit pinggang sampai sekarang. Esok Mie gerak. Rasa macam nak follow. Tapi.. nanti jadi isu pulak aku sesaja mengelak kuar surbey. biasa lah.. orang tak paham masalah kita. Alahh.. lagi 1.. kena pandai settle la.. kerja dengan peribadi. tu lahh.. saat-saat seorang suami drive jauh sorang-sorang ni.. aku pilih kerja. serba salah. tapi nasib baik Mie pun paham. susah.. pastu berapa lama pulak aku kena cuti. kang rugi cuti.. so, Mie cakap.. pegi je lah kerja. bulan depan datang Langkawi...

oh, rasa sedih dah datang !!  T_T


ok, bye !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...