expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

07 November 2014

Badminton & Harapan

Esok ada badminton. kali ni lawan. aku risau.. sebab? aku lama tak training ! stamina tak daq. malam ni dah sapu-sapu minyak angin kononnya. risauu kot-kot esok krem ka apa.

Kalau diikutkan hati. memang tak nak join. tapi nak buat macam mana. ketandusan pemain wanita. tapi tu lah hakikatnya. susahh sebenarnya bila namanya perempuan, isteri , ibu nak bagi komitmen sukan - sukan macam ni. Nak-nak pulak jenis anak yang breastfeeding. mana bole berenggang dengan mak dia. kang tak pasal-pasal.. mak dok dalam gelanggang.. anak dok meraung kat tepi court badminton tu. mak pon tak boleh nak fokus.

Tahun ni sangatlah sibuk. boleh dikatakan setiap kali hari training tu aku kena keje luar. Apakan daya. kena dahulukan yang wajib la kan? Tu yang aku cakap tadi.. kalau diikutkan hati, memang tak nak. dah la tak training, stamina tak daq. gemok pulak. haaa.. complete.. aku tak senang duduk pikir naseb aku esok. Harap semua berjalan lancar.

Disebabkan aku tak turun training, aku memang tak meletakkan harapan yang besar. Sebelum ni, ada gak letak harapan . tapi... memandangkan training tak turun... dah malas nak mengharap. cuma.. jadi berdebar.. sebab aku tak nak lah kalah teruk sangat. kalau kalah teruk yang aku tak mau. malu woo. hahaha !

semoga dipermudahkan urusan esok !

chaiyok ! buat diri sendiri

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...