expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

08 November 2014

Kalah Tanpa Bertanding

Haaaaa? macam mana tu? pelik sangat bunyi tu... selalunya kita dengar.. menang tanpa bertanding je kan ? kes aku ni.. dah kalah, tak bertanding pulak. memang patot la kalah dah tak bertanding kan? 

haaaa... kes aku.. len maciammm sikit..

Malam tadi aku bukan main risau lagi.. risauuu takut aku tak cukup nafas hari ni , risauuu aku krem. risau.. melemahkan team. haaa... apa yang aku risau tu.. semuaaaaaa tak berlaku ! aku tak sempat nak berpeluh pon ! HAHAHA !

Tak de rezki lagi tahun ni nak menang. walaupon tempat ke 3. apakan daya. bukan rezeki. yang pasti... kali ni kalah teruk dari tahun lepas. nak buat macam mana... bukan rezeki...
kisahnya bermula dengan... single lelaki. single lelaki dah start kalah. diikuti single wanita. dan.. dilengkapi double lelaki. tak cukup fit lagi ni.. haa.. mesti tak paham kan? team badminton ni terdiri dari single laki, single perempuan, double laki, double perempuan dan akhir skali.. mix double. dalam 1 team ni.. kitorang kena collect 3 mata untuk menempatkan diri ke peringkat seterusnya. so.. bila dah 3 game kalah. secara automatik dan tidak mahu membuang masa... double perempuan dengan mix double tak main. ohh ! kecewa jugak. bukannya nak tunjuk lagak kita ni hebat ke apa. tapi pengalaman. ya.. pengalaman dalam gelanggang yang serius macam tu. tekanan dalam gelanggang macam mana.. macam mana rasa berdebar-debar nak start main... ha... cam tu lah.. pengalaman semua tu bukan senang nak datang. tapiiiii tu lahh.. bukan rezeki. single perempuan cedera. lagi 4 mata ja lagi nak menang. tapi.. nak buat macam mana... dah tak mampu... sebab dia.. dia pakai kasut ketat. salah jugak si pemain ni.. tak sempat beli kasut sukan baru. haha ! senang cita.. tu penyebab ja.. yang hal sebenarnya.. bukan rezeki..

Mungkin rezeki pada tahun hadapan. in shaa Allahh. adat bertanding lah. menang kalah. tapi nampak gaya.. tahun ni kalau menang.. lagi best. sebab dia... dapat duit dan medal. taon lepas.. dapat medal je. tak pe lah. nak buat macam mana kan? kitorang menang sorak je lahhh.. hihi !


budak MIROS dan bergambar.. berpisah tiada

ntah macam mana.. beratur kali ni aku pulak kat depan.. 

ni partner aku. hihi! jangan pandang sebelah mata ehhh :)

ni semua atlit MIROS ke sukan ni untuk tahun ni


ni team badminton. memag takde muka lain dah



ok, bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...