expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

07 December 2014

Hantu Laksa

Selama 3 minggu dah.. setiap malam.. santapan untuk makan malam aku.. adalah LAKSA. pelik.. memang pelik.. sebab tak muak pulak aku. 3 minggu berturut-turut aku makan laksaaaaa memanjang.

Semua bermula 3 minggu lepas. Aku masak laksa untuk diri sendiri. Masak 4 ekoq ikan ja. sekali... 2 minggu baru habisss ! tudiaaaa ! jadinya.. dinner.. aku makan la.. takkan nak membazir.. yang peliknyaa.. takde plak aku muak ke ape. Aku p Langkawi jumpa Mie pon aku ajak g makan laksa ikan sekoq kat Padang Matsirat. gila tak gila...

Lepas balik dari Langkawi.. setiap hari ada jaa.. nak dijadikan 'jodoh' mesti makan laksa. sampai la ke malam ni. dinner aku laksa ! 

Rara cakap aku mengandung. HAHAHAHA ! mampu gelak jaa.. sebab rasa macam mustahil. sebab aku ada makan pil perancang.. untuk betulkan kitaran period aku. kena makan ubat tu selama 3 bulan ja. semua ni atas nasihat doktor la. takkan aku ni memandai pulak kan...

Aku rasa.. sebab musabab aku hari-hari makan laksa... maybe sebab tak sedap mulut. sebab aku selsema. suara pon rock. demam pon yea. pait mulut pon yea jugak. so, laksa ni kan masam-masam manis sikit. tu yang buat aku selera sangat tuuu..
So, kat sini aku share lahhh gambaq laksa yang aku teringattt nak snap sebelom makan. (selepas baca doa yea... ) dari laksa bikin sendiri sampai lah laksa order kat kedai. HAHAHA ! aku start snap gambar laksa lepas aku sendiri perasan.. setiap hariii aku makan laksa. HAHAHAHA !


ok, bye ! =)




Pekat kan kuah dia ?? slurppp ! aku sendiri rasa kebuloq !

kalau dah nama hantu laksa.. haruslahhh reti masak laksa kan ? Haa.. ni cara aku masak laksa.. laksa aku tak letak belacan tau.. 

2 comments:

ezumie esbarisma said...

kak nak resepi laksa huhuhuhu

Shela Abdrohman said...

Nahhh ! hihi ! http://shela-abdrohman.blogspot.com/2013/04/resipi-laksa-utara.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...