expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

08 December 2014

Penghias Bibir

Aku ni spesis manusia yang mudah terpengaruh. HAHA ! terbaru.. aku terpengaruh dengan warna lipstik macam Amyra Rosli dalam drama Suamiku Encik Sotong.

sumber google

sumber google
Cantekkk pulak aku tengok dia pakai kaler nih.. maklum la. Aku ni jarang pakai lipstik. selalu pakai lipbalm. tak pon lipsice tu.. merah pon sikit-sikit jer.. aku ada la jugak lipstik aku beli 5 tahun lepas. yeaaaa... aku beli lipstik 5 taon lepas. Silky Girl... beli 2 RM14 ke macam mana ntah. tapi yang pasti beli 1 free 1. kehkeh ! tu pon bertahan 5 tahun.. tu aku pilih kaler-kaler pucat la. tak de lah nak menonjol macam ni.. tapi sejak dok melayan cerita ni.. haihhh... bekenan pulak aku tengok lipstik dia. tapi dia pakai.. lawa la.. aku ?? HAHAHAHA ! maybe lebih lawa sikit dari sotong? HAHA !

Kebetulan.. hari Jumaat lepas balik lepak dengan Liya, kat Metro Point tu ada sale Maybeline pulak.. so pergi lah.. perempuan dan sale.. memang tak dapat dipisahkan, kan ? kan ? So, rembat la 2 batang lipstik. jadi RM30. dengan bedak compact RM9. aku dari dulu memang pakai bedak compact Maybeline ja. Yang bentuk bulat tu kaler biru.. kalau takde kaler biru kaler hijau. harga pon dalam RM10-RM15 jek.. tahan berapa lama ?? 6 bulan pon boleh.. sebab aku tak tenyeh bedak tu hari-hari. Bila nak make up or aku kuar dengan Mie jek aku pakai. Hari bekerja jarang. Selalu pegi opis muka aku selekeh. HIHIH ! tapi kalau keluar buat survey.. aku make up la sikit. bagi nampak kemas sikit muka aku ni.. kang lari pulak orang tengok muka aku yang sememeh..


Ni ja la koleksi penghias bibir aku. Lipstik yang sama bentuk tu je baru beli. yang lain semua jenis lipsbalm lipice


Lipsbalm yang sedia ada pon tak habis-habis lagi aku pakai.. lipstik tu.. mau bertahun-tahun tu
Kalau dulu.. lipstik aku tahan 5 tahun.. aku tak tau tempoh hayat lipstik baru aku. maybe lebih panjang? Aku tak rasa jangkja hayat dia lebih pendek. aku menjangkakan panjangnya hayat lipstik tu. Hoihh ! tu pon aku ada hati nak kumpul-kumpul duit nak pakai mac. Kalau beli mac.. jangka hayat panjang.. mau kena bising dengan Mie. beli buat perhiasan. bukan nye nak pakai. Lipstik yang 5 tahun lepas pon.. bukan nya dah habis ke apa.. lipstik tu dah keluarkan bau.. aku sendiri jadi tak berani nak tenyeh kat bibir. maybe dah expired kot.. So, buang je lah.. sebelum jadi apa kat bibir aku.

Before ni aku ada pakai lipstik yang boleh tuka ikut warna darah tu.. keluaran dherbs terlajak laris tu.. tak sesuai dengan bibir aku. bibir jadi kering amat. pastu keluar bintik-bintik plak. Tapi aku sukaaa gilaa pakai lipstk tu.. sebab lembab.. pastu kena la dengan muka aku bila warna dia tuka. tapi nak buat macam mana.. dah tak sesuai dengan bibir aku.. pastu aku bagi jek kat Day. tak tau la apa nasib lipstik tu dengan Day.. HIHI !

Seronok tengok orang yang berdisiplin bab manjaga kecantikan ni. eh, bukan seronok. KAGUM. aku yang takde anak ni.. punyaaa la pemalas. tapi aku ada tengok kat opis aku ni.. ada anak lagi.. tapi elok je dia.. kemas.. muka make up.. rajin la senang cakap. bila aku nak rajin macam tu ntah.. asek awal taon je aku selalu rajin... sebab aku jadikan rajin make up ni azam aku tiap- tiap tahun. bila sampai pertengahan hinmgga hujung tahun.. muka aku pon kembali la sememeh seperti biasa. dasar pemalasss ! korang jangan follow aku. HAHA !


ok, Bye !

2 comments:

maszlina said...

Heheh..sama macam akak sela..pengguna setia lipice..baru2 ni je terpengaruh beli lipstik..setakat ni pakai la gak..kalau tak hari2, selang 2-3 hari :D

Shela Abdrohman said...

perubahan usia mungkin kak ? :P ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...