expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13 February 2015

Rutin Baru

Sejak dah duduk Langkawi ni.. rutin aku memang betul-betul berubah. Jadi suri rumah uols.. setakat ini.. aku rasa enjoy jek.. maybe awal lagi.. HAHA ! aku enjoy je masak, basuh pinggan, basuh baju, kemas rumah, lipat baju. yaaaa ! aku lipat baju !! benda yang aku palinggg tak sukaaa buat ! kehkehkeh !

Bangun awal. 6.30 mcm tu. Mandi. dulu kalau cuti.. aku selalu mandi lambat. HAHA ! 

aku masuk 'opis' awal. pukul 7 dah masuk dah. ketang ketung. lepas siap.. tunggu Mie breakfast sama-sama. masa aku masak tu.. sambil-sambil aku amek la baju kotor masuk mesin. lepas Mie g keja.. aku kemas-kemas dapur.. mesin baju pon siap.. sidai baju. kemas dapur.. 

Dalam pukul 9 siap segala kat dapur dengan sidai baju.. tengok hp.. waktu ni group-group kat whatsapp dah aktif :P merepek la sekejap.. pastu tido ! HAHAHAH ! tido sejam.. pastu bangun.. buat lunch. 

Kul 11 start masak nasi segala.. 12,30 kemas-kemas dapur.. sapu dapur lagi.. tunggu Mie balik. 

1pm.. Mie balik makan. Lunch sama-sama. kemas-kemas dapur. sapu sampah kat dapur lagik.. :P 

2 pm.. sapu sampah dalam bilik tidor. sambil sapu. sambil layan whatsapp group. KAHKAH ! 

3-5pm sapu sampah kat ruang tamu, layan whatsapp group, layan FB, baca blog.

5pm - 5.30pm buat air dan makan petang. makan petang selalunya simple ajer

5.30 bersiap 

6pm - 7pm pegi jog . yea.. jogging! HAHAH ! buat masa sekarang tak pergi 1 ari jek sebab Mie g mancing kat laut. Aku tak ikut.

7pm - 9pm bersihkan diri buat dinner. dinner pon yang simple jek . bukan nasi. makan nestum, biskut cecah air milo.. macam tu jek. 

9pm- 12 pm lipat baju, tengok movie, main game , whatsapp , fb, blog . tido.


HAHAHA ! nilahh rutin aku sekarang. nampak enjoy kan? maybe enjoy sebab belum ade anak kot.. agaknye kalau ade anak.. tunggang langgang aku punya masa santai. ekekeke ! 

Buat masa ni.. aku rasa best je duk Langkawi. weekend pon ade je aktiviti. maybe yang cakap bosan tu.. bosan sebab takde shopping mall besaq-besaq la kot.. aku dah biasa tinggal di negeri yang tiada shopping mall besaq besaq ni. Al maklum la orang Perlis kan.. 

Haaa... aku jog petang-petang tu.. kat Dataran Lang. Jalan kaki g sana. lenguh gak kaki. tapi ok la.. bersenam kan? berat berlebihan agaknye ni.. kuikui ! bila petang-petang aku g jog, baru la aku 'nampak dunia' HAHA ! yea la.. dari pagi terperuk dalam rumah jek.. malas nak keluar. kalau keluar pon tak best sensorang.. bek aku kemas-kemas rumah ke. masak-masak ke.. layan whatsapp group ke.. HAHAH ! 

meh ar Langkawi ! =)

Dataran Lang pegi hari-hari sekarang neh. HAHA

tempat dating aku sekrang. takde nye nak pegi tengok wayang segala. :P


ok bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...