expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

03 April 2015

Birthday Yang Ke...

Alhamdulillah..

Aku masih bernafas diusia 29 tahun. 

Umor macam ni.. ntah la.. tak terpikir hadiah dah.. sebabnyaa.. tak besday pon asek dapat hadiah. HAHA ! ntah la maybe next year aku try mintak sport car plak ka.. berangan sangat kannnn.. untuk orang kampung macam aku.. dapat benda tak mahal sangat pon dah cukup syukur. apa yang aku nak.. aku dapat. dah ok dah.. 

Birthday tahun ni berbezaaaa sangat. tak de pon wish secara live dari kawan-kawan. Mie plak boleh lupa birthday aku ! HAHAHA ! tapi tak amek hati pun.. sebab.. ntah.. aku rasa hari-hari pon besday aku.. muahaha ! pagi-pagi dah dapat birthday wish dari kawan-kawan. tu dah kira happy dahhh.. Alhamdulillah kawan-kawan ingat. walaupon aku memang sengaja tak publish kan birthday aku tak fb. saja. 

Pada umur 29 tahun...

Aku bersyukur.. ada jugak lelaki yang sudi menjadikan aku sebagai permaisuri hidup dia. Bukan apa.. sejak aku jadi suri rumah ni.. Aku rasa.. banyakkkk sangat kekurangan aku yang aku tak nampak masa aku bekerja dulu. Aku tak pandai memasak. kemas barang pon tak pandai (maksud aku lebih kepada kekemasan), cemerkap. ada beberapa benda yang aku dah rosakkan. HAHA ! Mie ni jenis cermat. dan sebab tu la kot dia melengkapi hidup aku. hehehe ! sampaikan Mie pernah cakap.. aku ni memang jenis merosakkan harta ja. dia memang tukang beli. HAHAHA ! bila statment ni keluar.. aku memang gelak besar.. bila pikir balik.. perancangan Allah tu memang tepat. kami saling melengkapi. Aku dah syukur dah.. Anak.. erm.. malas pikir dah. tapi dalam malas-malas aku.. aku buat gak treatment ok. HAHA ! berserah je la.. Alhamdulillah.. setakat ni kami enjoy dengan kehidupan kami. Aku dah tak nak apa dah. cukup ada suami yang sudi terima kelemahan aku.. dan aku melengkapi suami aku.. dah cukup bermakna dah birthday aku.. 

Kami punya cara birthday celebration, senang je.. masa birthday, kuar pegi makan. Dulu, masa duduk Semenyih.. dan sekitar Kajang. masa birthday aku ja.. tak de benda lain aku request. sushi ja la. lepas tu beli la kek sepotong kat secret recipi. kek sorang sepotong. lepas tu birthday Mie pon sama. memang tak de tempat lain lah.. Sushi King, Metropoint, Kajang. Lepas amek aku dari tempat kerja, terus pegi makan. dengan baju kerja nye.. nak-nak Mie. siap overall. HAHA ! tappi yang pasti.. birthday aku ke.. birthday die ke.. die la yang bayar ! HAHA ! Mie cakap, birthday lebih indah kalau aku masak sendiri. contoh. aku la buat kek. aku la masak masakan yang aku tak pernah masak sebelum ni. tu istilah birthday celebration bagi laki aku. lain sket.. tapi aku pon layan je la.. tak de nak tacing ke ape . best jugak.. laki aku nak hasil tangan isteri lagi sweet. HAHAHA !

Tahun lepas aku tak bagi hadiah pon kat Mie. masalah kewangan aku kot. aku pon dah tak ingat. HAHA ! tapi alhamdulillah Mie tak pulak merajuk ka apa. tapi aku pulak serba salah. serba salah je la. tapi tak bagi pon. HAHA ! taon ni tak tau lah.. dengan aku tak kerja nya.. tengok rezki macam mana. tapi, last-last dia mesti cakap.. duit dia jugak hadiah dia tuuhh ! HAHA ! tu la.. aku nak keja.. dia banyak songeh bagi syarat. erm.. ye lah.. aku ni isteri. dah laki bagi syarat lagu tu.. makna nya laki tak kesah la aku ni tak keja lagi. cuma melayan dia ja la kat rumah. makan dia.. memang complete ! dari pagi sampai malam ! nak tidur pon boleh request air lagi ! yea la.. mentang-mentang aku ni surirumah sepenuh masa kan..

Panjang aku melalut kali ni. tu mukadimah okk ! HAHA !

Dok Langkawi, dah takde sushi king. so, g makan ikan bakar je la. aku yang pilih tempat tu. best jugak. melantak tak hengat ! g makan kat Restoran Nelayan. sedap pon sedap. cuma takde lah candle light dinner tuh.. aku kesah apaaaa... janji makan sedapp ! hehehehee ! dan kami , hanya berseluat track !  no jeans, no dress kembang payung . HAHA !

memang tak pandang kiri kanan lahhh ! 

settle walaupon diberi tembikai percuma.. tak daya nak habiskan. kenyang giloo
semenjak pindah Langkawi ni.. lain macam. dah ghupe kembar siam. yea la.. tempat baru, kawan tak de.. so, masing-masing saling memerlukan. pegi pasar setengah jam pon nak pegi berdua. g kedai runcit 5 minit pon nak ikut. hahah !

Terima Kasih diucapkan kepada sahabat-sahabat yang mendoakan aku.

Sempena birthday untuk yang ke 29, 

Semoga aku menjadi isteri yang dapat melengkapi suamiku. Terima Kasih menerima diri ini seadanya. semoga kita bersedia menempoh onak duri dimasa akan datang..

dah bunyi macam ucapan anniversary pulak. tapi tu lah aku ucapan birthday aku. tak de yang lain dahhh !


ok, bye !! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...