expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

09 April 2015

Hangat-hangat Najis Ayam

Balik dari holidaymoon kat Sabah ari tu.. dah tak joging dah. Aku hari-hari ready jek.. bila 5.30pm aku dah siap dah. tinggal nak sarung tudung ja..

Mie pulak..

" abang penat la hari ni"

"abang keje tengah panas hari ni, tak larat la"

"sekarang ni Langkawi musim panas. panas gila nuhh kat lua.. kita g esok kot-kot tak panas"

haramm... dari pertengahan bulan 3 sampai sekarang, bulan 4.. tak pegi-pegi. Alasan bulan 4 pulak..

"ada customer datang, nak beli jet ski, tak kan nak halau customer kot"
"ada customer nak beli gps la masa nak tutup tadi.. "

hurm... aku takkk joging la namanyaaa.. aku pulak.. tak best ar nak pegi joging sensorang. dah la sepanjang Mie keja, aku sensorang kat umah. inikan pulak nak pergi joging sensorang. boring ok. aku tak de kawan kat sini. apatah lagi jiran. berkawan dengan media sosial jek. tu pon kira naseb baik lah ade.

Dah tak pegi jogging sekarang, petang-petang aku layan drama online sampai lah ke maghrib. lepas maghrib baru buat dinner. tp selalunye dinner Mie sorang je makan. Aku tak begitu teruja dengan makanan sendiri. ntah la. selalu asal malam jek, kalau hari Rabu atau Sabtu, ajak pegi pasar malam. tak beli beria pon. just satay. setiap kali pasar malam okk..
ada yang cakap.. aku duduk Langkawi, makin demokk lah.. sebab selalu makan coklat. itu pon tidakk.. aku pon tak paham. jadi tak teruja. dulu masa datang holiday kat sini, bukan main lagi aku sauk coklat. sekarang, yillek.. tak de perasaan. maybe sebab dah depan mata kott...

Lepas, lunch tadi.. ntah.. tetibe rasa bosan.. ade je keje nak buat. yea lah... keje rumah mana penah habis oi ! tapi ntah. semua malas. nak tengok drama malas, nak lipat baju malas, nak layan fb malas, nak layan whatsapp pon malas, last-last ntah macam mana aku nampak link web jual handbag. nampak harga cam menarik. terus beli. lepas beli.. tertanya sendiri.

"bila aku nak pakai ni??"

ni aku tak bagitau lagi kat Mie aku ada beli beg online. tapi memang kena bagitau jugak sebab parcel tu nama dia ! muahahaha ! dok sini apa-apa parcel memang tak letak nama aku. semua nama Mie. aku tolong klik buat transfer online jek. yang lain semua Mie settle kan.. dari masuk duit ke akaun aku sampai la ke bukak plastik parcel. dia lagi teruja dari aku rupanya.. muahaha ! yea la.. masa aku keja dulu, barang-barang aku beli online.. semua aku dah bukak kat opis. teruja kan... parcel sampai. Bila dia datang amek, aku terus tunjuk barang. sekarang ni, dia yang terima parcel. tu yang jakun agaknya. muahahahaha ! yo lahh.. aku bagi peluang.. ekekeke !

Dulu sebelum berhenti keja aku bukan main atur jadual. hari-hari nak jogging lah.. last-last.. caitt.. hangatsss hangatss tahikkksss ayamsss sajasss ! bukan aku k.. salahkan laki aku. muahah ! disebabkan itu.. sekrang aku follow video workout kat youtube. tu pon kalau wifi ok. kalau tak ok.. macam aku kena ari tu.. beria ria ni angkat tangan ikut la dalam youtube tu.. Biapasha Basu plak kan.. tengok six pack dia.. perghh ! tengah dok angkat tangan.. video stop gitu jek. aku pon stop la dengan tangan kat atas tu.. hurmmm.....


ok, bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...