expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

01 April 2015

Tragedi 1 April

Hehehe !

permulaan aku macam tu.. bermakna.. ni cita dah basi. tapi masih nak mengabadikan pengalaman ni dalam blog ni..

fuhhhh ! (kekonon tiup sebab blog berdebu)

Al kisahnyaaa...

Jiran depan rumah aku. memang dah sarat dah. masa hujung bulan 3 tu.. tapi baby tak nak keluar. seronok dok dalam perut letteww.......

1 April tu aku pegi keja macam biasa. balik pon lewat macam biasa. (lewat sebab tunggu Mie datang amek)

Sampai dalam kawasan rumah aku.. terkejut. tengok ada ambulans dekat blok aku. dok pikir-pikir ada kematian lagi ke ? sebab beberapa bulan lepas blok aku tu ada cina mati bunuh diri. scary tak ?? HAHA ! aku rasa biasa je la. tak de budak-budak histeria ke apa.. tak dengar cerita lagi lah setakat ini..

Masa masuk parking baru aku teringat.. Ina jiran depan rumah aku tu.. maybe dia.. sebab dia memang dah sarat sangat dah.. sebab suami dia Man tu ada gak call aku masa aku kat opis ni pesan-pesan tolong tengokkan Ina kot kot dah nak bersalin tolong bawakkan Ina ke hospital. Aku ni.. tak de kenderaan.. maybe aku boleh mintak tolong kawan-kawan aku la kot. tak pon tolong telefon ambulans..

So, masa dalam keta.. tengah parking tu..

aku : "Agak² sapa yang sakit tu..."
Mie : "Entahh..."

Masa naik tangga.. nampak macam orang dok jenguk-jenguk keatas.Pastu.. baruuu aku teringat.. Ya Allahh !! Inaaaa ! terjerit sikit. dan aku pon laju ja naik tangga. Mie pon sama. Naik atas.. memang betul pun Ina.. Sampai depan pintu ada staff lelaki tengah tunggu kat luar.. dan dia cakap Ina dah bersalin !!! sekarang ada 2 nurse tengah potong tali pusat.

Terus aku masuk. Mie tak masuk la..ni hal orang pompuan kan.. masuk² bau darah. Ina bersalin betul² mengadap pintu. tapi nasib baik la ada nurse tolong hadang dari pandangan luar dan aku pon tolong hadang jugak. sebab segan kot.. ada 2 nurse tengah buat apa yang patot.. aku tak pegi tengok pon.. sebab aku pikir.. kalau aku yang beranak tu pon aku sean orang lain dok tengok.. Husband Ina, Man ada jugak. bereluh-peluh dia.. yea la.. bini beranak kat rumah.. tak sempat nak bawak g hospital sebab baby nak keluar sangat² dah..

Alhamdulillah.. baby keluar kepala dulu.. dipermudahkan oleh Nya..

1st tme wehhh tengok baby freshh macam ni

Lepas nurse selesai buat apa yang patut tu.. Ina kena g hospital jugak. rumah flat kan pastu takda lift pulak tu... nak tak nak memang kena orang tolong angkat untuk turun ke bawah, naik ambulans, dan terus ke hospital. Sekali dengan baby dibawa untuk pemeriksaan selanjutya. Aku ingatkan kalau beranak kat rumah baby dah tayah pegi hospital. ape pendek pemikiran aku. HAHA!

4 orang lelaki angkat Ina guna kain. setiap sorang pegang setiap penjuru. Aku nampak Ina senyum malu. Haha! pulak tu.. husband dia pulak bolehh pulak bahan Ina berat. HAHA! dalam dok kalut.. sembat bahan bini.. ekekeke! pergh! dugaan betul.. dari tingkat 5 tuuu!! bawak turun.. dah la tangga sempit.. bertabah ja la..

Dah setahun pon kejadian tu.. baby pon dah besaq dah.. cukup setahun dia hari ni.. dan cukup setaon la aku baru cita pasai ni. HAHA !

Nur Alya Husna Bt Abd Rahman
Happy Birthday, Adik Husnaa !

*gambar cilok kat fb Ummi dia.. hehe !*

sekian sahaja cerita tahun lepas, dan dicampur untuk tahun ni.


ok, Bye ! =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...