expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 May 2015

Sabah : Mata Air Panas Poring

Lepas bersuka ria , minum susu, makan ais krim di Desa Dairy Farm , perjalanan diteruskan ke Poring.

Mata Air Panas Poring.


Ke sini bukan nak mandi air panas. tapi nak ke Canopy Walk. Kata Seli kat sana pemandangan cantek... pokok besar-besar.. yea la.. pokok dalam hutan yang tinggi-tinggi dan berapa pemeluk tu.. 


Kat depan pintu masuk ni.. dikenakan tiket jugak.. kan aku dah pesan kat entry ni.. Kinabalu Park 
JANGAN BUANG TIKET. sini la guna nya.. tunjuk balik tiket masa korang g Kiabalu Park tu.. so, tak payah beli tiket baru.. untuk percutian jimat macam kitorang ni, memang la berguna duit ringgit tu. hihi ! 


ok.. ni dah masuk dah.. kanan tu kolam air panas.. mahap lah.. aku sendiri heran mana pegi gambar kolam air panas tu yang tanpa muka aku. abaikan je la minah selfie ni.. sila perhatikan sebelah kiri gambar yea.. 

  

Dalam ni jugak ada Kebun Kupu-kupu. kitorang tak masuk. kitorang lagi berminat dengan Canopy Walk. tiket masuk RM3 seorang. dan kamera pon ada 'tiket' jugak.

Vavavaaaaa! kami terujaaa ! tak sabaq nak naikk !


Boleh nampak keterujaan kan ?


Kena tinggal ! arghhhhhh ! dah hilang rasa terujaaa ! dah tak mau selfie dahh ! dah tak mau senyum senyumm dahhhh ! honeymoon bukan ke jalan-jalan tanpa penat-penat cam ni? ni bukan honeymoon ni... ni jungle tracking !






Berapa kali dah benti.. amekkk napas.. fuhhhh ! Mie asek cakap

"macam mana nak naik Kinabalu nehhh"

adoiyai.. pastu die pulak dok snap muka kami yang huduh termengah-mengah. 

muka dah berpeluh-peluh.. tu luaran. kat dalam ni sendiri mau ingat penangan dia.. basah baju oi ! adoiiiii!!

Dan akhirnyaaa.. sampai jugak tempat yang Seli cakap cantekkkk tuh..


erm.. ye lah.. cantekk.. paham cantek yang dimaksudkan.. tapi dalam kepala otak aku.. sepanjang jalan lah.. ni tak.. bukan sepanjang jalan. ade 1 je la kot.. tempat pokok tinggi-tiggi ni.. gambar len ade.. tapi macam tak sesuai nak tunjuk plak.. boleh la yang ada gambar Mie ni.. kalau tak salah aku.. ni dah puncak dah.. ok la.. tak tinggi sangat. cuma kecewa. len yang dibayangkan.. len yang dapat. kehkehkeh !

Macam biasa.. dan sesiapa pon.. kalau turun bukit mesti la laju kan ? haaa.. same la kitorang. eh! kejap je dah nak sampai dekat-dekat bawah.. 

rupanya ada benda len yang lagi menarik ! 

Titi Gantung !!! 




 Yang ni teruja naik.. dan.. TAK menjerit okk ! Seli pulak pelik.. siap tanya..

"Bukan selalu kalau pompuan naik ni akan menjerit ke? "

memang takkk la untuk aku dengan Day. kitorang tak gayat. siap selamber tengok bawah lagi.. muehehehe !

Seli cakap, sebelum ni die datang dengan trip lelaki, ada yang menjerit. HAHA! sapa tuhhh ? muehehehe !


Lepas turun semua tempat ni.. kitorang pegi makan tengah hari dikedai makan area situ gak. mengecewakan. walaupon dia jual lauk rusa. tak pelah. next time tak pegi dah situ.. 

So, perjalanan diteruskan..  


Letih wehh.. masa dalam kereta ni la baru rasa kaki sakit. 'tekejut' kena jungle tracking. muahahahah ! 


ok, bye ! =)

2 comments:

GM Batu Kawan said...

lupa nk habaq..ni aku ct zowiah.. guna emel pjbt sat.kikiki

Shela Abdrohman said...

haha! ok2.. rajin hang komen.. hikhik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...