expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 July 2015

1 Syawal 1436

Assalamualaikum !

Masih mood raya kahh koragg ? aku ni dah tak daq dah raya rasa raya.. sebab nyaaa.. dah balik Langkawii ! kat sini tak ramai kenalan. ada la Pak Cik sorang kat sini. so, tak dak laa nak susun open houseee. setakat rumah pak cik aku tu jek.. setengah hari boleh settle!

taon ni giliran beraya ni Kelantan. kitorang gerak balik ke Kelantan, malam Rabu.

Taon ni, aku dengan Kak Long giliran belah Kelantan. kami punya giliran sama. so, taon ni Amri dengan Mazura je tak sama. taon lepas giliran diorang  beraya di Bachok. taon ni giliran Gua Musang pulak.. walaupon giliran tak sama.. tapi kami tetap berjumpa. giliran hari raya pertama je tak sama.. raya kedua Amri dengan Mazura dah balik Bachok.. lepas tu petang raya kedua tu.. Ayah Cob pulak sampai.. memang meriah la rumah.. Kali ni makinnn meriah sebab ade 2 baby dan 1 kanak-kanak nakal. hahaha ! Anak Amri dan anak Kak Long. diorang ni sebaya. Tua anak Amri berapa hari jek..

Ni kanak-kanak nakal dalam rumah ni.. Sarah Zhufairah. baru sorang la.. tunggu la lagi 2 orang tu besar.. haha !  
1
Say hyeee  tu Amir Muhsin ! ni anak adik ipar aku. Amri & Mazura. baru 5 bulan.. lasak dan sadooo ! nama pon anak lelaki kan? harussslahh lasakk  & sado.. 
Yang ni, Medina Zhufairah ! Adik Ninaaa aku panggil.. anak Kak Long. Muka memang sebijik muka Kakak dia masa kecik dulu. 
Malam raya tu.. Family Kak Long tak sampai lagi.. Kak Long sendiri pon kena kerja. Pagi raya tu baru sampai Bachok. Subuh-subuh dah ade orang gegar pintu bilik kitorang. haha ! sape lagi kalau bukan si Kakak Suchan.. ketuk macam nak roboh pintu.. bila orang bukak pintu.. gelak-gelak. lepas tu salam, peluk-peluk dia.. muka dia pon macam bangga la.. hahaha ! terus kitorang laki bini cerah bijik mata. orang balik sembahyang raya baru aku mandi.. hahaha ! :P

Raya pertama, Mil aku masa Nasi Bukhari. sedappp gilosss.. memang tolak tepi lah diet tu.. makan memang bersungguh lahh.. aku dok ulang makan je. 1 ari berapa kali aku makan nasi. memang terkejut la perut aku.. haha !

kat rumah Mil aku ni.. pagi-pagi je memang ramai yang datang. ni kira batch pertama la.. haha ! 

yang dok selfie ni adik ipar aku. Adik Mie yang last skali
hat ni pulak adik ipar aku jugak lah. dah nama nya aku beraya di rumah mertua kan. ni adik perempuan last Mie
Kitorang punya sesi bermaaf-maafkan pon lambat sikit sebab ade tetamu datang tak putus-putus. sekali datang, memang serbu ramai-ramai macam ni..

Tema kami taon ni warna peach. gambar ni tak ckop ahli. ketiadaan keluarga Amri dan ketiadaan si nakal Kakak Suchan. dia dah tido masa ni. letihhh sangat sampai je pagi-pagi raya tak tido-tido. ok.. gambar ni patotnya aku crop.. tapi biasa lah.. MALAS :P dan ada jugak gambar raya complete semua orang ada dalam ni. tapi aku tak amek pulak gambar tu kat camera adik ipar aku.
sesi bermaaf-maafan dan sesi bagi duit raya
Sementara orang tak ade ni.. apa lagi.. pakat-pakat wefieee ! :D

blakang tu Yb tengah berucap :P 
Yb dah selesai berucap 
senang je nak cam YB ni.. tema die lain sket je.. 
Gambar ni masa si Kakak Sarah tak tido lagi..baru lepas mandi ni.. muka gebuu je ade bedak.. rambut pon basah tu..si Kakak tu.. orang puji dia cantik.. mood dia pon ok laa
Gambar  kat bawah ni pulak wefie je.. asal ade peluang.. haha ! :P




geram betol tengok Adik Ninaa

ni pon sama.. geram tengok Adik Nina jugakk

Naseb bek la ringan Adik Nina ni. Ummi boleh lambung-lambung macam tu.. kalau dengan Amir.. Ummi tak mampu laaa.
Kitorang pergi beraya bila hari dah petang dah.. pegi rumah nenek dan rumah bapa saudara Mie..

Mie dah tuka baju dah. dia cakap panas pakai baju melayu.. alahaii...
Amacam 1 Syawal korang? ! Syawal aku macam ni je la..


Akhir kata... 

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin 

naseb bek la semenggah jugak muka laki aku masa amek gambar ni. kalau tak.. macam kena paksa jek.. :P 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...