expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 November 2015

Terbantut

Makin bersawang blog aku. kehkeh! bukan hangat-hangat taik ayam.. tapi keadaan yang membuat kan aku menambahkan sawang di blog sendiri! camne ayat aku tu ehh? aahhh! abaikan...

Aku dah duk umah sewa baru. sebelum ni ade aku tanya.. naknkemas rumah.. yang mana nak mula dulu.

Alhamdulillah, rumah dah kemas dah 80%. kenapa 80% ? sebab nak kena beli kebinet baju dengan dapo. rumah ni tak de benda tu. sampaikan aku tak tau mana nak susun benda-benda tu. baju harian aku lipat-lipat letak je atas katil. memang semak mata memandanglah. bertabah la sekejap. gaji hujung bulan ni baru nak beli.

Internet pon satu hal. Awal bulan ari tu aku dah topup dan beli data 1gb. x sampai seminggu aku rasa. dah habis dah. nak2 aku ni jenis manusia bukak FB la, IG la, google la.. Sejak kawen ni aku pakai prepaid jek. senang. call tak banyak pon aku ni. lebih jimat. top up pon kadang untuk beli data ja. zaman sekarang ni, kalau tak da data, bisu telepon kauu tetiba. haha! aku dah merapu, berbalik pada cerita 1gb yang dah habis tu.. lepas tu aku bertabah la dalam 2 ke 3 hari macam tu tanpa data telepon. mak aih ! paaaling mencabat aku rasa. sunyinyaaa ! terasa macam katak bawah tumpurung! bila petang, aku tak sabar tunggu Mie balik kerja.. bukan apa.. nak hot spot! kakakakaka! lepas tu aku tak tahan dah. mintak jugak la beli top up. sebenarnya konon aku nak bertabah sampai internet dipasang. memang tak tabahh lah!

Dah ada data kali ni.. aku jimat. IG aku tak bukak pon. kalau aku sepi ja kat IG pepaham lah yer. memang aku tengah berjimat! kehkeh!

Nanti umah aku dah ada internet, aku update lagi sambungan cerita yang tak terupdate tuh.. memang nak abadikan kat dalam blog. bukan apa.. buat tatapan diri sendiri jugak dimasa depan.


ok, bye ! =)

3 comments:

cik hani said...

saya pun dari dulu pakai prepaid. saya rasa lagi jimat. sebab jarang call dan wassap.

# nanti boleh cite pasal rumah baru pulak ye..

Abam Kie said...

Assalamualaikum. selamat berpindah ke rumah baharu. kalau ada line phone, psg streamyx je la...lagi puas hati nak bertenet.
P.S. abam kie follows your blog...

acu yuhan said...

Hi perkongsian menarik, done follow, follow me back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...