expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 May 2016

Cerita Pasal Tido

Pasal tido. Korang pernah tak tido tgh ari dalam 15 minit or 10 minit?

Ada setengah orang, tak boleh. Sebab pening katanya.

Aku pon tak terkecuali. Masa aku masuk blaja kat IKBN Kuala Perlis dulu.. ada sorang kesatria. Bagi tips untuk segat di bengkel masa tengah hari. Dia cakap, tido la sekejap. 10-15 minit. Tidoq habuan terlelap orang kata.. pastu bangun. Masa tu mata segar. Pemikiran pon macam fresh. Macam bangun pagi-pagi. Yang penting badan TAK LETIH.

Memang aku ingat sampai sekarang.

Aku tak suka tido siang. Melainkan aku betul-betul penat. Tp kalau betul-betul penat pon. Takkan lebih dari 30 minit. Sebab apa? Tido siang ni buat aku laaagi letih. Laaagi malas. kita tido nak bagi badan fresh. Bukan nak bagi badan lagi letih. Kan?



Bila tengok kat fb. Ada artikel ni. Terus teringat kata kesatria aku dulu. Lagi 1, sunnah nabi kita sendiri kan tido sekejap sebelum Zohor.

Aku? Bila aku rasa terlampau letih. Aku akan tido sekejap. Bukan hari-hari la aku nk tido ni. Tido siang ni tak de dalam jadual harian aku. Haha!

Tapi bila baca balik.. macam kena amalkan jek. Haha!

Mungkin kah ini port tido aku yang baru?? Hikhik!



Aku boleh je lelap sekejap sambil duduk. Tak de masalah. Tapi lagi best kalau boleh tido baring la kan? Kat opis ni tak de port best la. Surau ada. Tapi panas. Tak de ekon. Hehe!

Jadilahhh! Bawah meja ni pon. Duduk pon duduk lahhh!


Ok, Bye ! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...