expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23 February 2017

Dear Zindagi

Aku suka jugak layan hindustan ni. Hindustan era baru ni aku layan Dilwale, Bhaajrani Bahijan ( tak sure ejaan betul ke x.hihi) dengan Bajirao Mastani. Tu pon sebab viral jek. Orang cakap best.. best.. aku pon try la tgk.

Ok kali ni tergerak hati nak layan cerita Dear Zindagi. 

Macam mana tergerak? Opkos lah sebab ada SRK kat situ. 

Layan... ermmm. Dekat sejam baru SRK keluar nye. Haha! 

Cerita ni mengenai budak pompuan nama Kaira ni. Cerita pasal kehidupan dia. Pastu dia buat terapi kat SRK. Sinopsis dia mohon google la senang. Sebab bagi aku cerita dia biasa ja. Tak berat pon.

Tapi benda yang aku tertarik dalam cerita ni adalah

Segala macam pemandangan indah dalam filem ni. Pemandangan di India ja. Tapi lawaaa! Pandai yang membikin filem ni. So tak la boring asek nampak India ni kotor ja kan. (Tipikal kalau aku cerita aku berangan nak ke India, mesti orang cakap India kotor padahal dia tak lernah sampai pon) pantai dia cantik, ada sawah pagi, ada laut, deco rumah pon menarik! Hehe! 

Aku kan masih dok teringat filem era 90an. Ya masa tu kan zaman kegemlangan hindustan di Malaysia. Sekarang hindustan tenggelam sikit dek kerana Kpop. 

So bila tengok cerita ni. Walaupon aku rasa cerita ni boring. Tapi aku tunggu jugak sampai habis sebab sukaaaaa sangat view yang ada. Heroin dia biasa la lawa semestinya. Hero biasa-biasa. Masih tak dapat menandingi SRK. Aura SRK masih kuat ya! 

Lagu dalam cerita ni pon biasa saja bagi aku. 

Macam aku cakap tadi. View cerita ni memang lawalahhh! 

Kepada yang nk tengok.. silakan. 

Aku tengok kat web ni 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...